'MESSI' MEĐU VELIKIMA

Vaha: Bolje vam je da pišete o našem lijepom stadionu

Nije pošteno da Kovačića uspoređujete s najboljim igračem svijeta. To je ludost. Onaj tko je to napravio učinio mu je medvjeđu uslugu - ljutio se Vaha
 Drago Sopta / Cropix

Nekoliko okićenih rečenica u novinama, pa riječ 'stručnjaka' i Dinamo je dobio novog Messija. Iako je 16-godišnji Mateo Kovačić u srijedu upisao svoj prvi seniorski trening u životu, na Hitrec Kacijanu je dočekan kao da je riječ o slavnom Argentincu.

- Uh, koliko vas ima. Ja sam mislio da smo doveli neko pojačanje – prokomentirao je više za sebe direktor stadiona Sakoman. A kad je Kovačić izašao iz svlačionice krenula je opća mobilizacija fotoreportera i kamermana.

Malo kasnije već je nizao krugove , Bišćan mu je dodjelio pokoji savjet, a nakon trčanja Halilhodžić je namjestio čunjeve i demonstrirao vježbe. Međutim, godine uzele svoje... Vaha je ubrzo počeo 'hiperventilirati' pa je odustao uz pljesak svlačionice.

- Ajde Messi, da sada tebe vidim... – pozvao je vunderkinda zbog kojega je posjet treningu brojio novinara koliko ih ponekada ne dođe ni na utakmice. A Kovačić je solidno odrađivao zadane rute. Ništa senzacionalno. Vidio se respekt prema uglednom skupu. A kako igra sa svojim vršnjacima načuli smo od skupine trenera mlađih kategorija.

- Igra okomito na dodir, dva. Ako ima više dodira lopte to znači da ih naniže po četvoricu – čulo se iz njihova smjera.

A prije treninga se moglo u Maksimiru čuti i Vahino nezadovoljstvo:

- Nije pošteno da ga uspoređujete s najboljim igračem svijeta. To je ludost. Onaj tko je to napravio učinio mu je medvjeđu uslugu. Nitko sretniji od nas ako bude vrhunski, ali do toga treba doći postupno. Radije pišite o ovom lijepom stadionu – s ironijom je završio Halilhodžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:22