LIGA PRVAKA

UŽIVO: Man Utd - Milan 4-0, Real Madrid - Lyon 1-1

Manchester United dočekuje Milan s prednošću 3-2 sa San Sira, dok Real Madrid protiv Lyona mora na Santiago Bernabeuu nadoknaditi minus od 1-0 s Gerlanda
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates with teammates after scoring against Olympique Lyon during their UEFA Champions League football match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on March 10, 2010. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 AFP

Večeras nas očekuju prave poslastice u osmini finala Lige prvaka. Manchester United na svom Old Traffordu dočekuje Milan, dok Real Madrid na svom Santiago Bernabeuu ugošćuje Lyon.

'Crveni vragovi' imaju prednost od 3-2 koju su zaradili na gostovanju na San Siru, dok 'kraljevski klub' iz prve utakmice igrane na Gerlandu ima zaostatak od 1-0. Milan i Real neće mirno odustati od najelitnijeg nogometnog natjecanja na Starom kontinentu tako da ćemo gledati veliku borbu Talijana i Francuza protiv Engleza i Španjolaca.

Fergusonova i Leonardova momčad najjači je par osmine finala Lige prvaka, a ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu s nestrpljenjem očekuju veliku borbu na Otoku. Engleski navijači dočekuju svog ljubimca Davida Beckhama koji će igrati na desnoj strani 'rossonera'. Becks je prije sedam godina (u ljetu 2003. godine) napustio svlačionicu Old Trafforda i već u prvoj utakmici na San Siru bilo je glasnih povika sa onog dijela tribina na kojoj su se nalazili engleski navijači.

- Ovaj dvoboj je daleko od riješenog. Milan je vrhunska momčad, ali mi imamo malu prednost. Nećemo se braniti jer smo puni samopouzdanja i želimo pred našim navijačima pokazati pravu kvalitetu i plasirati se u četvrtfinale – rekao je Sir Alex Ferguson.

S druge strane Real Madrid nije u zavidnoj formi, ali se polako dižu, a Francuzi žele svima dokazati da mogu proći jedan od najtrofejnijih klubova na svijetu te da ih ne treba rano otpisivati.

Tijek obje utakmice pratite uživo na portalu Jutarnji.hr.

TIJEK UTAKMICE:

Real Madrid - Lyon 1-1 (Cristiano Ronaldo 6, Pjanić 75)

KRAJ UTAKMICE

90. minuta: Prilika za totalnu sramotu Real Madrida, ali Lisandro na dodavanje Kallstroma ne matira Casillasa. Argentinac Lisandro puca pored gola, a bio je oči u oči sa vratarom Španjolaca. U novom napadu još jedna prilika, ali potpuno isti završetak.

83. minuta: Pellegrini baca sve karte u napad. Real Madrid, koji je početkom sezone uložio preko 250 milijuna eura u pojačanja, mora zabiti 2 gola za prolazak Lyona.

75. minuta: GOOOL!!! Miralem Pjanić matira Ikera Casillasa za 1-1. Lyon ovim rezultatom odlazi u četvrtfinale, ali još se igra 15 minuta. Lisandro je proigrao Pjanića.

73. minuta: Van der Vaart puca snažno, ali malo preko gola Huga Llorisa. Ako utakmica završi 1-0 za Real Madrid igrat će se produžeci.

56. minuta: Otvorena utakmica. Na obje strane se nižu prilike. Francuzi su promašili svoju priliku pa je Kaka pucao pored gola vratara Lyona.

53. minuta: Kallstrom prolazi po desnoj strani i dodaje povratno loptu na 15 metara, a točno sa sredine 16-erca snažno, ali i preko gola puca Govou. Lyon je počeo pritiskati Španjolce.

49. minuta: Lyon prijeti, ali pucaju glavom preko gola Casillasa.

46. minuta: Počeo je susret u drugoj dijelu.

45. minuta: Kraj prvog poluvremena na Santiago Bernabeuu.

40. minuta: Higuain puca glavom pored gola Lyona.

34. minuta: Lyon konačno prijeti Ikeru Casillasu. Mala pomutnja u redovima Španjolaca, ali Francuzi nisu bili spremni na grešku domaćina.

28. minuta: Real Madrid opet prijeti. Kaka ulazi u 16-erac i dodaje petom do Higuaina koji puca po golu, ali vratar brani i skreće loptu.

26. minuta: Higuain sam istrčava pred Llorisa i vara ga, ali pogađa samo vratnicu i to unutarnju stranu, ali lopta ne trese mrežu.

21. minuta: Real i dalje prijeti po dol Llorisa.

10. minuta: Real Madrid opet prijeti. Kaka puca sa lijeve strane, ali Lloris ovaj put brani.

6. minuta: GOOOL!!! Cristiano Ronaldo je prošao po lijevoj strani na dodavanje Gutija i sa 20-ak metara puca snažno po golu i lopta prolazi kroz noge vratara Huga Llorisa za 1-0 Real Madrida. Portugalac je sve postavio na početak.

2. minuta: Real Madrid napada Francuze i pokušava priprijetiti Lyonu kako bi postavio stvari na početak pošto je iz prve utakmice ima gol zaostatka.

Počela je utakmica na Santiago Bernabeu.

Stadion: Santiago Bernebeu. Sudac: Nicola Rizzoli.

REAL MADRID : Casillas - Ramos, Garay, Albiol, Arbeloa - L.Diarra, Guti, Granero, Kaka - C. Ronaldo, Higuain. Trener: Manuel Pellegrini.

LYON : LLoris - Reveillere, Boumsong, Chris, Cissokho - Pjanić, Govou, Makoun, Toulalan - Delgado, Lisandrio. Trener: Claude Puel.

Manchester United - Milan 4-0 (Rooney 13, 46, Park 59, Fletcher 88)

KRAJ UTAKMICE

86. minuta: GOOOL!!! Duga lopta na lijevu stranu i Fletcher glavom matira Abbiatija za 4-0.

59. minuta: GOOOL!!! Scholes je varkom izbacio svog čuvara i dodao do Ji-Sung Parka na desnoj strani koji pogađa suprotni kut vratara Abbiatija za 3-0.

46. minuta: GOOOL!!! Na početku drugog poluvremena Wayne Rooney matira Abbiatija za siguran prolazak 'crvenih vragova' u četvrtfinale Lige prvaka. Nani je lijepo dodao sa lijeve strane za Engleza koji je u fantastičnoj formi.

45. minuta: Kraj prvog dijela na Otoku.

35. minuta: Obje momčadi su oprezne, ali Man Utd ipak nešto više prijeti. Imaju 6 udaraca upućenih prema golu Milana, dok su Talijani 5 puta pucali prema golu domaćina.

13. minuta: GOOOL!!! Wayne Rooney pogađa gol Milana. Neville nabacuje sa desne strane točno na glavu golgetera 'crvenih vragova' i koji matira Abbiatija za 1-0 Manchester Uniteda.

Počeo je susret na Old Traffordu.

Stadion: Old Trafford. Sudac: Massimo Busacca.

MANCHESTER UNITED.: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Vidić, Evra - Nani, Fletcher, Scholes, Park, - Rooney, Valencia. Trener: Sir Alex Ferguson.

MILAN: Abbiati - Abate, Bonera, Jankulovski, Thiago Silva - Flamini, Pirlo, Ambrosini, Ronaldinho - Huntelaar, Borriello. Trener: Leonardo.

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Lyon - Real Madrid 1-0

Milan - Manchester United 2-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:36