SUMNJE U PETICIJU

UPRAVNI SUD ODBIO ŽALBU ZZD-a Svetina se pohvalio: 'Dinamo djeluje u skladu sa zakonom'

 Ivan Klindic / CROPIX

Visoki upravni sud potvrdio je presudu da su Satut i model upravljanja Dinama u potpunosti u skladu sa zakonom te su odbili tužbu građanske inicijative Zajedno za Dinamo!

- Znam da je nezgodan termin, otvaranje Svjetskog prvenstva koje svi čekamo, ali razlog današnjeg poziva je presuda Visokog upravnog suda RH vezano uz tužbu protiv odluke Ministarstva uprave koju je podnio ZZD. Tužba je iz 2011., a odnosi se na zahtjev ZZD-a ‘Jedan član jedan glas’, odnosno prigovor da je Skupština GNK Dinama nezakonita, kao i sve njene odluke i tijela - rekao je direktor Dinama Tomislav Svetina i naglasio:

- Ta tužba je odbijena.

Svetina se osvrnuo i na, prema njegovim riječima, “nekritički pristup u kojem su ljudi iz Dinama bili izloženi pogromu”.

- Kako medijskom, tako i političkom. Stalno se isticalo da je Statut nezakonit, da su odluke nezakonite, a poslovanje Dinama netransparentno - istaknuo je Svetina. U Maksimiru su se dotaknuli i “nekritičkog pristupa” prema četvorici bivših igrača.

- Smatramo da je neprimjereno i nerazumljivo koliko su dobili medijskog prostora. Posebno na javnom servisu, gdje su ‘iskakali iz paštete’. S druge strane, mi nismo dobili niti sekundu kako bismo se očitovali o istoj temi - rekao je Svetina i izrazio određene sumnje u peticiju koju provode bivši igrači Dinama.

- Mislim da je neki minimalan uvjet da se skupljaju potpisi od hrvatskih državljana, a svakako članova te udruge. S jedne strane se traži ‘jedan član jedan glas’, a s druge se skuplja što više. Strani državljani, druge navijačke skupine... Svi mogu potpisati peticiju. U jednom društvu sam to usporedio sa situacijom kao da se nas deset dogovori i odluči da engleska kraljica nema smisla i pokrenemo peticiju. Napravimo online stranicu i skupljamo potpise - ironizirao je prvi operativac Dinama pozvavši javnost i navijače na dijalog, ali i da se konačno svi skupa okrenu nogometu.

- Sami sebe trujemo nenogometnim temama. Nakon svih ovih odluka, i to u periodu koji nam nije baš sklon, logično se zapitati jesmo li mi u Dinamu i Zdravko Mamić toliko moćni da baš sve to možemo ‘riješiti’? Uključujući i Facebook stranicu. Pa zar nije logičnije da jednostavno imamo pravo? - zaključio je Svetina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:48