MOĆNIK IZA REŠETAKA

ULI HOENESS DJELOMIČNO SLOBODAN Svako jutro će ići na posao u Bayernu, ali će spavati u zatvoru

Ako sve bude po planu, očekuje se kako će početkom iduće godine ostatak kazne biti preinačen u uvjetnu, pa se Hoeness više neće morati vraćati u kaznionicu

Sedam mjeseci nakon što je počeo služiti kaznu za utaju poreza, Uli Hoeness djelomično je slobodan čovjek. Naime, od ponedjeljka će svakog radnog dana ići na posao, dok će i dalje noćiti u kaznionici Landsberg. Svakog jutra po njega će dolaziti vozač koji će ga prebaciti u 40 kilometara udaljeni Bayernov trening centar u Säbener strasse. Tamo će, po vlastitoj želji, Hoeness raditi u juniorskom pogonu kluba. U kaznionicu se mora vratiti svake večeri najkasnije do 18.00 sati.

Uli Hoeness, donedavno najmoćniji čovjek njemačkog nogometa, osuđen je u ožujku prošle godine na 42 mjeseca zatvora zbog utaje poreza u visini od 28,5 milijuna eura. Od lipnja se nalazi u zatvoru, a kako vrijeme protječe i režim je sve blaži, tako je Božić dočekao u krugu obitelji, slično je bilo i za Novu godinu, a od ponedjeljka će moći i raditi. Jasno, uvjet je bio da ima posao, a Bayern je odmah tu uskočio.

Ako sve bude po planu, očekuje se kako će početkom iduće godine ostatak kazne biti preinačen u uvjetnu, pa se Hoeness više neće morati vraćati u kaznionicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:51