ĆIRO TUŽI NACIONAL

Uefine sumnje i istrage, domaće laži i klevete

Jedan nacionalni tjednik objavio je difamirajuću naslovnicu s koje vrišti da su Blažević i Mamić namještali utakmice
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Hrvatska policija dobila je od istražitelja iz Njemačke iskaze osumnjičenih o namještanju nogometnih utakmica diljem Europe što je potvrdio i Krunoslav Borovec i Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije.

No, policija ni u jednom trenutku nije tvrdila da su među osumnjčenima Ćiro Blažević, donedavni BiH izbornik, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, te glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koje jedne naše novine bez argumentacije, skrivajući se iza navodnih Uefinih sumnji prozivaju za namještanje. (d. m.)

Ćiro podiže tužbu protiv Nacionala

Ćiro Blažević namjerava tužiti Nacional jer drži da je oklevetan naslovnicom i tekstom tjednika u kojem se navodi da ga Uefa sumnjiči za sudjelovanje u namještanju utakmica. U utorak se Ćiro javio iz Sarajeva, gdje je primio nagradu kao osoba godine u Bosni i Hercegovini.

- Pokvarili su mi ovu lijepu svečanost tim klevetničkim tekstom u kojem nema niti jednog argumenta. Da sam na bilo koji način povrijedio sport, budite sigurni da ne bih ovako dugo trajao. O kladionici nemam pojma, u životu nisam uplatio listić. I zato sigurno podižem tužbu. Ako može onaj Bučević iz Osijeka meni sudski uzeti 140 tisuća kuna jer sam ga javno nazvao lopovom, onda mogu i ja nešto zaraditi na sudu zbog ovakvog teksta - rekao je Blažević.

Srebrić: Apsurdne optužbe

Zorislav Srebrić apsurdnima je nazvao optužbe iz teksta u Nacionalu da je sudačkoj mafiji dostavljao povjerljive informacije o sucima utakmica hrvatske lige.

- Ne mogu vjerovati, to je zaista apsurdno. Svaki nacionalni savez, pa tako i HNS, ima sustav po kojem određuje suce i ja niti teoretski ne mogu utjecati na određivanje sudaca. Negdje se to radi komisijski, negdje postoje povjerenici za suđenje. HNS vodi računa da kontinuirano podižemo kvalitetu suđenja u hrvatskom nogometu. Izdvajaju se značajna sredstva za seminare i obuku sudaca, a upravo je u tijeku osnivanje Sudačke akademije pri HNS-u - komentirao je Srebrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:39