SVJETSKA TURNEJA

U ZAGREBU 22., 23. I 24. VELJAČE Trofej FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva stiže u Hrvatsku

Na dosad najduljoj turneji tijekom koje će prijeći više od 150.000 kilometara, trofej FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva stići će u 22. veljače 2014. Zagreb gdje će biti izložen u Muzeju suvremene umjetnosti.

Svjetska je turneja trofeja FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva započela u rujnu 2013. službenom svečanošću ispred poznatoga kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru u Brazilu, a prije dolaska u Hrvatsku posjetiti će 72 države. Tijekom devet mjeseci trofej FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva posjetit će 90 država u svih šest FIFA-inih konfederacija.

FIFA-in će trofej 23. i 24. veljače biti izložen u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti te će se svim zainteresiranim građanima, posebice nogometnim navijačima, pružiti prigoda da obiđu poseban izložbeni postav i fotografiraju se s FIFA-inim trofejem, najprepoznatljivijom svjetskom sportskom nagradom. Na izložbi će posjetitelji moći uživati u posebnim hologramskim animacijama, zanimljivomu prikazu povijesnih trenutaka FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva te u ostalim interaktivnim i zabavnim sadržajima koje nudi turneja.

Turneja trofeja FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva kojoj je Coca-Cola pokrovitelj pružit će dosad najviše mogućnosti za uključivanje i sudjelovanje pa poziva navijače diljem svijeta da uživo vide isti onaj trofej koji FIFA predaje državi pobjednici FIFA-inog Svjetskoga nogometnog prvenstva.

Putovanje uključuje prvu sveobuhvatnu turneju Latinskom Amerikom s događanjima u 39 država diljem okružja u kojemu se nalazi i Brazil, država domaćin. Nadalje, do svojega povratka u Brazil turneja će posjetiti čak 51 novu državu, od kojih nijedna nikad prije nije imala prigodu ugostiti trofej, među koje spada i Hrvatska.

"Malo će se sretnika iz Hrvatske ove godine uputiti na Svjetsko nogometno prvenstvo u daleki Brazil. Upravo su zato FIFA i njezin vjerni partner Coca-Cola odlučili prvenstvo na neki način dovesti i u Hrvatsku! Svi oni koji neće moći uživo bodriti hrvatske nogometne reprezentativce u okviru ove turneje moći će osjetiti nogometnu euforiju i pravi brazilski duh te biti dijelom nogometne povijesti. Osim što će svaki nogometni zaljubljenik dobiti jedinstvenu prigodu da vidi FIFA-in trofej, posjetitelje će zasigurno oduševiti i sjajan doživljaj, ozračje i cjelokupno iskustvo tijekom izložbe kojim ćemo im približiti najveću sportsku priredbu na svijetu", izjavila je direktorica poslovanja tvrtke The Coca-Cola Company za jugoistočnu Europu Lana Popović, najavljujući uzbudljiv događaj za ljubitelje nogometa, ali i sve građane koji se žele dobro zabaviti.

"Iznimno nam je drago što još jednom svijetu možemo predstaviti najpoznatiji nogometni simbol. Ova nam turneja omogućuje da podijelimo svoju strast za tim predivnim sportom s navijačima diljem svijeta kojima dajemo prigodu koja se pruža jednom u životu – da u svojoj domovini vide trofej izbliza. Želio bih zahvaliti našemu dugogodišnjem partneru Coca-Coli na ostvarivanju sna za milijune ljubitelja nogometa diljem svijeta", rekao je predsjednik FIFA-e Joseph S. Blatter.

Usto, Coca-Cola će objaviti svoju službenu himnu kampanje FIFA-ina Svjetskoga nogometnog prvenstva 2014. "The World is Ours" (Svijet je naš), koju pjeva David Correy s brazilskim uličnim bendom Monobloco. Himna predstavlja brazilsku glazbu svijetu i sadržava ritmove sambe, baile funka i technobrage. Pjesma se može čuti na Spotifyu ili na mrežnoj stranici www.cokeurl.com/worldisours.

Kao pokrovitelj te jedinstvene turneje Coca-Cola je osigurala besplatne ulaznice za sve zainteresirane građane i ljubitelje nogometa. Podjela besplatnih ulaznica počinje u nedjelju, 2. veljače. Više podataka o tome kako do besplatne ulaznice nalazi se na mrežnoj stranici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:02