MALI U GRADSKOM VRTU

U OSIJEK STIGAO I MODRIĆ Kovač: 'Mandžukić kreće u prvih 11, odmor Kovačiću i Vrsaljku'

'Badelj je došao s nama u Osijek. Donijet ćemo odluku i vidjeti što ćemo s njim tek sutra'
 AFP

Iako je bilo najavljeno da će sve za predvečer odgođene aktivnosti biti pomaknute za najmanje pola sata, zakazana presica počela je u točno predviđeno vrijeme.

- A kako bi drugačije i moglo kad ja i inače nikada ne kasnim - s osmijehom na licu pred novinare je stigao izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

Od njega se očekivalo uopćeno govorenje o utakmici koja je na rasporedu, ali Niko, kao Niko - konkretan, jasan i glasan. Gotovo u monologu održao je presicu, doduše prekidan ponekim pitanjem, ali točno izgovorivši ono što je i planirao reći.

- Dakle, Badelj je došao s nama u Osijek. Donijet ćemo odluku i vidjeti što ćemo s njim tek sutra. On je igrač koji je član velikog kluba, doduše kluba koji je imao velikih problema u svom nacionalnom prvenstvu, ali znamo njegove vrijednosti. Iako jasno je da mišić nije jednaka ozljeda onome što ima Brozović kod kojega je u pitanju kontuzija. A kad sam ga spomenuo i Brozović će trenirati, bio je u Zaboku pa ćemo vidjeti što će biti. Ono što vas sigurno najviše zanima je i činjenica da nam se priključio Luka Modrić - uvodno je kazao izbornik Kovač.

Utakmicu s Malijem danas poslije podne neshvaća olako već dapače s točno određenim ciljem.

- Nama je ta utakmica vrlo bitna jer između ostalog vidjet ću kakve imamo alternative na lijevom boku. Vrsaljko i Kovačić sigurno neće biti u početnoj postavi, jer ipak su oni prije tri dana igrali utakmicu za mladu reprezentaciju. Međutim, Mandžukić koji ne može igrati protiv Brazila u prvoj utakmici na SP, ovaj puta imati će svoju minutažu i to od prve minute. Vrsaljko i Kovačić će pak ući u drugom dijelu susreta - izjavio je Kovač.

Ono što je zanimalo okupljene novinare bilo je momčad koja će početkom današnjeg susreta istrčati u Gradskom vrtu.

- Razumijem vaš želju da to saznate, ali na svaki takav upit mogu odgovoriti jedino na svoj način a to je da će tu činjenicu prvo saznati igrači, a vi se eto morate strpjeti - dobro raspoložen i krajnje susretljiv prema predstavnicima medija zaključio je presicu izbornik Niko Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:50