BALAKOV OSTAJE

U Hajduku napokon progledali - ovaj put nije kriv trener, već limitirani igrački kadar!

U Splitu se već spekulira s imenima vječnih kandidata za klupu Ivana Katalinića i Luke Bonačića
 Jakov Prkić/ CROPIX

Zasad nema indicija da bi Hajduk mogao smijeniti trenera Krasimira Balakova zbog loših rezultata.

Bugarski trener ima dvogodišnji ugovor sa Splićanima, a njegova bi smjena mogla biti skup pothvat jer Balakov stoji Hajduk oko 200.000 eura godišnje. Uostalom, Balakov ne pomišlja na ostavku, a u slučaju smjene splitski klub trebao bi mu isplatiti ugovor do kraja.

U Hajduku nisu skloni ideji da mijenjaju trenera ne samo zbog novca koji bi izgubili, nego i zato što smatraju da Balakov nije glavni problem zbog kojeg se bilježe loši rezultati i svjetlosnim godinama kaska za Dinamom. Bugarin je i nakon subotnjeg poraza od Lokomotive bio spokojan. Na novinarsko pitanje o smjeni smireno je odgovorio:

- To je pitanje za vodstvo kluba, a ne za mene. Svi smo razočarani, ali idemo dalje. Imam dvogodišnji ugovor i želim ga odraditi do kraja.

Opet su pod povećalom momčad i kapaciteti aktualnog igračkog kadra koji jednostavno ne može ispuniti ciljeve koje je postavila Uprava. Nakon što je ljetos dovedeno nekoliko igrača koji su trebali biti pojačanje, Hajduk se vratio na blijede partije od prošlog proljeća, i to opet otvara pitanja o limitiranosti ove momčadi.

Nakon izgubljenog prvenstva Hajduk će sada sve karte baciti na Kup koji je utješna nagrada. Već u srijedu Splićani igraju prvu utakmicu četvrtfinala protiv Zagreba na Poljudu. Revanš je 30. studenoga u Kranjčevićevoj, a plasman u polufinale postavljen je kao imperativ.

Balakov mora proći u polufinale Kupa da bi sačuvao kakav-takav mir na Poljudu. I da bi sačuvao svoju poziciju jer je teško zamisliti da bi ostao na klupi nakon ispadanja iz Kupa.

U kuloarima se čuje da bi se u tom slučaju Hajduk okrenuo domaćim rješenjima, a spekulira se s imenima vječnih kandidata za klupu Ivana Katalinića i Luke Bonačića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:31