BILIĆ ZAKLJUČUJE

'U Bayernu je jedino Robben bio raspoložen'

Inter je zabio dva gola zahvaljujući individualnoj klasi svojih igrača, ocjenjuje izbornik
 Drago Sopta / Cropix

OSIJEK - Hrvatski reprezentativci nepotrebno su hladili šampanjac za proslavu Olićeva i Pranjićeva šampionskog naslova u Ligi prvaka. Finalnu utakmicu gledali su na velikom platnu u prizemlju hotela Osijek i ubrzo po svršetku razočarani se razbježali po sobama. Stručni stožer meč je gledao odvojeno od igrača.

Slaven Bilić je nakon dvoboja ocijenio da klempavi pokal završava u pravim rukama.

- Inter je zaslužio ovu titulu jer je djelovao zrelije i moćnije. Moj je dojam da Bayern osim Robbena nije imao istinski raspoloženog igrača na travnjaku, dok se Inter od početka postavio kao stroj, potpuno u skladu sa slikom koju su nudili u dosadašnjoj kampanji Lige prvaka. U obrani su gusto “stajali”, a u napad stizali s četvoricom igrača. Presudila je individualna klasa Interovih nogometaša. Primijetili ste da su golovi zapravo zasluga dvojice igrača koji su savršeno zaključili dvije munjevite akcije - kaže Bilić.

Hrvatski izbornik oduševljen je slijepom lojalnošću koju su Interovi igrači pokazali prema karizmatičnom Mourinhu.

- Riječ je o sljedbeništvu na granici fanatizma, pravo žrtvovanje za ciljeve. Lako je nama sada govoriti da su Milito ili Pandev genijalci, ali trebalo je to na vrijeme prepoznati i “reformirati” te igrače. Pandev je, recimo, u Laziju bio potpuno drukčiji igrač od ovog danas. Čekao je loptu, oslanjao se na solo-prodore i šut, da bi sve to u Interovu dresu “zaboravio”. Ili Eto’o koji u Mourinhovu sustavu više nije klasični napadač nego momčadski igrač...

Ivica Olić nije dobio previše prostora niti upotrebljivih lopti?

- Petom je vratio jednu upotrebljivu loptu Altintopu i svojim prepoznatljivim stilom ukrao još dvije-tri lopte. Kad već spominjem Altintopa, nije mi jasno zašto ga je Van Gaal vadio iz igre jer je uz Robbena bio najraspoloženiji igrač momčadi.

Bayernovi Hrvati produžuju na godišnje odmore ili se priključuju reprezentaciji u Estoniji?

- Razgovarat ćemo u nedjelju i lako ćemo se dogovoriti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:44