POHOD NA NASLOV

U Barceloni likuju: 'Bolji smo od Milana, zaslužili smo prolaz dalje'; Ambrosini: 'Nismo im dorasli'

Nogometaši Barcelone nadahnutom su igrom u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka nadoknadili 0-2 iz prve utakmice u Milanu, te ukupnim rezultatom 4-2 izborili četvrtzavršnicu...

Sa po dva gola u oba poluvremena katalonska je momčad začepila usta svima onima koji su u nju sumnjali nakon blijedog izdanja na San Siru prije dva tjedna. Lionel Messi zabio je prva dva pogotka, a potom su u nastavku David Villa i Jordi Alba dokrajčili nemoćni Milan.

- Vjerovali smo da imamo taj rezultat u sebi od prve minute i to je bilo presudno. Bilo nam je i lakše igrati uz ovakvu atmosferu na stadionu – rekao je stoper Gerard Pique, te kratko zaključio;

- Bili smo bolja momčad i zaslužili smo prolaz dalje!

Slično je viđenje situacije prije i nakon utakmice imao strijelac trećeg pogotka David Villa.

- Igrali smo na pobjedu od prve minute. Jednostavno smo vjerovali da možemo pobijediti s dostatnom razlikom. Zaslužili smo prolaz!

S druge je strane Massimo Ambrosini, krivac kod drugog gola katalonske momčadi, iskreno priznao da Milan jednostavno nije dorasao ovakvoj Barceloni.

- Ovo je kraj našeg sna. Nismo bili spremni večeras. Patili smo i mučili se od prve minute. No, ovo je dodatno iskustvo za sve nas. Nadam se da će nam dobro poslužiti u budućnosti. Sada nam je cilj kroz prvenstvo ponovno izboriti ovo natjecanje i dogodine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:53