HAJDUK U PETOJ BRZINI

TUDOR STIŠAVA EUFORIJU 'Bilo je dobro, konačno smo počeli pobjeđivati bez drame...'

Spremamo se za mali "rat" u Puli, bit će težak teren, tvrda i teška partija - kaže trener Hajduka
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Dominantno i potpuno zasluženo Hajduk je u nedjelju navečer nadigrao slabašni Slaven Belupo i nastavio niz pobjeda u 2014. godini.

Momčad Igora Tudora u prvih je 45 minuta pokazala impresivan nogomet, možda i najbolji ove sezone, premda joj u prilog nikako nije išao mekan, kišom natopljen travnjak.

Zabili su Bijeli tri gola, mogli još barem dvaput toliko da na vratima gostiju nije bio vrlo raspoloženi Tomislav Pelin. Splićani nisu imali slabog pojedinca, Maglica je zabio dva gola, Andrijašević bio je razigran i rastrčan, Pašalić dvaput asistirao, a vezni red i obrana odigrali su besprijekornu utakmicu.

- Prvo poluvrijeme jedno je od naših najboljih izdanja. Međutim, veseli me što imamo zrelost da završimo utakmicu prije nego sudac označi kraj. U nekim utakmicama koje su smatrane lakima bila je drama, ovaj put toga nije bilo. Nastavljamo s dobrim igrama i od ovog trenutka okrećemo se pravom ispitu koji nas čeka u nedjelju - mirno i skromno je utakmicu prokomentirao Igor Tudor.

Podatak da je Hajduk u prvom poluvremenu imao 81 posto posjeda lopte nešto je čemu se stalno teži.

- Bilo je dobro, na tome radimo na treninzima i na utakmicama tražimo pomake. Bitno je imati ideju i znati što želiš. Koliko god je važan posjed lopte, toliko je važan trenutak kada izgubiš loptu, da je što prije vratiš. A to se postiže treningom, ponavljanjem, to vraćanje posjeda lopte ti omogućuje bolju igru - pojasnio je Tudor zašto inzistira na kontroli lopte.

Protiv Slavena Belupa taj dio igre odlično je funkcionirao, vezni red i napad Bijelih potpuno je dominirao. Istaknuo se Maglica, pokazao da je zaslužio pohvale trenera.

- Od početka priprema vidjelo se da je pravi. Želi igrati za momčad, navijači su to prepoznali. Bitno je da igrači shvate kako je svaka utakmica novo dokazivanje, tako se treba postaviti svaki put kada se izađe na teren.

Njegove misli usmjerene su prema utakmici s Istrom 1961, svjestan je da Bijele čeka težak protivnik.

- Uvijek idemo na pobjedu, nevezano za protivnika. Nema većeg motiva od dva poraza koja smo doživjeli u prvom dijelu sezone. Spremamo se za mali "rat" u Puli, bit će težak teren, tvrda i teška partija. Istra ima mentalitet momčadi da svi rade obranu na način koji nije karakterističan za ostale momčadi. Trebat ćemo biti pametni da bismo osvojili tri boda - poručio je Tudor.

Dodao je da će tijekom sljedećeg tjedna odigrati prijateljsku utakmicu kako bi igrači poput Abduholikova, Bencuna i Bashe što prije došli u formu.

Koprivničani su bili potpuno nemoćni, Elvis Scoria nije uspio posložiti momčad za nešto više od uvjerljivog poraza. Očito je da ga čeka puno posla i teška borba za opstanak.

- Hajduk je bio dominantan, naročito u prvom poluvremenu. Znali smo da će težiti na posjedu lopte, htjeli smo zatvoriti sredinu, ali imali smo velikih problema s Hajdukovim bekovima. Domaći su bili vrlo dobri, možda smo im došli u najboljoj formi. U drugom su poluvremenu malo digli nogu s gasa, ali opet smo primili gol. Očito da moji igrači imaju problema sa samopouzdanjem, nemamo vjere da možemo nešto više napraviti - istaknuo je Trener Farmaceuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:43