FINALE NA MAKSIMIRU

'TUDOR JE OKRENUO HAJDUK ZA 180 STUPNJEVA, SADA SU ONI FAVORITI' Tomo Ivković promijenio mišljenje

 Tom Dubravec / CROPIX

Trener Lokomotive Tomislav Ivković dobro je raspoložen, jedva čeka sutrašnji dvoboj. No strateg finalista Kupa malo je okrenuo ploču u odnosu na prva dva čina trilogije dvoboja s Hajdukom.

- Približava se dan fešte, spektakla, dan koji želimo da što prije dođe, za koji smo naporno radili cijele sezone. Hajduk ima početnu prednost, a možda sam se ja ipak malo zaletio kazavši da smo favoriti. Jer, činjenica, Hajduk je napravio čudesan napredak. Igrači su isti, ali momčad je potpuno drugačija. Prepozitivno sam razmišljao, malo sam se zanio i pomislio da živim negdje drugdje, ne u Hrvatskoj. Igor Tudor je okrenuo Hajduk za 180 stupnjeva. Vratili su povjerenje navijača, okrenuli su grad, svi su opet uz njih, a u zadnje tri utakmice praktički im nitko nije stvorio šansu. Jako sam sretan kada vidim da veliki bivši igrači ostaju uz nogomet. Kada vidim Tudora, te oči koje sjaje, to je strahovito važno za nogomet. Hajduk je ipak veliki favorit - naglašava Ivković.

Naravno da se trener Plavo-bijelih ne predaje unaprijed.

- Nećemo odustati od naše pozitive, uvjeren sam da će momci dati maksimum. Rekao sam im neka uživaju u fešti koju su oni organizirali. Samo su oni zaslužni što smo u finalu Kupa.

Ivković je svjestan da će gosti u Maksimiru imati ogromnu podršku.

- Nadam se da Zagrepčani neće dopustiti da Hajduk odigra još jednu utakmicu na “svom” terenu, da se neće dogoditi situacija da mi dižemo pehar i dobivamo pljesak samo od naših obitelji i prijatelja, nego da će u našem trijumfu uživati više Zagrepčana.

Novih problema s izostancima nema. I dalje su “out” ozlijeđeni Martinac, Pavičić, Mihaljević i Škvorc.

- Odmorili smo neke igrače i napravili smo sve što je bilo potrebno - igrači su psihički i fizički spremni. Početni rezultat je 1:2, ali mi ćemo igrati kao da nemamo zaostatak. Utakmicu moramo dobiti i pokušat ćemo to ostvariti kombinatornom igrom. Na tome ćemo maksimalno inzistirati, ali naravno ovisit će i o tome koliko nam suparnik dopustiti.

U zadnja tri dvoboja, dva s Hajdukom i s Dinamom, Lokomotiva nije, kao za razliku od velikog broja utakmica ove sezone, stvorila veliki broj izglednih prilika.

- Nismo sami na terenu, a i suparnici se sada puno bolje spremaju za nas nego prije. Stvorili smo si status, sada nas svi cijene i poštuju. Bez obzira na to što utakmica s Dinamom nije imala nikakvu rezultatsku važnost, naš suparnik je jako puno uložio kako bi nas dobio. To mi je veliko zadovoljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:18