PRIMERA NA VRHUNCU

Trener Seville: Ovo je najbolji Real koji sam ikad vidio

U 25. kolu španjolskog nogometnog prvenstva dogodila se smjena na vrhu ljestvice. Real Madrid je zbog bolje gol-razlike bodovno dostigao i prestigao Barcelonu
Real Madrid's Cristiano Ronaldo of Portugal center, reacts with his teammates after scoring the first goal against Marseille during their Champions League group C soccer match, Tuesday, Dec. 8 , 2009, in Marseille stadium, southern France. (AP Photo/Lionel Cironneau)
 AP

ZAGREB - Nogometaši Real Madrida su furioznom igrom u posljednjih pola sata na svom Santiago Bernabeuu pobijedili Sevillu 3-2 i nadoknadili zaostatak od dva pogotka, igrom koju je trener gostiju nazvao “najboljom ikad od svih Reala”, dok je Barcelona remizirala kod Almerije 2-2, izjednačivši s igračem manje u polju i s isključenim trenerom Guardiolom.

Tako se ovosezonska Primera u foto-finišu približava svom vrhuncu, ‘el clasicu’ 11. svibnja u Madridu, programiranom dvoboju odluke o španjolskom prvaku 2010. godine. Ostane li dotad bodovna izjednačenost, domaćinu će biti dovoljna bilo kakva pobjeda da sedam kola prije kraja stekne presudnu prednost pred jedinim konkurentom (u slučaju istog broja bodova nakon zadnjeg kola, o plasmanu odlučuju međusobni ogledi). A kakva bi to tek bila priča da se i u finalu Lige prvaka, 22. svibnja na istom stadionu, susretnu Real i Barça...

- Ovom pobjedom osvojili smo samo tri boda. Radovat ćemo se tek kad ispunimo svoj cilj - stišavao je euforiju madridista trener kraljevskog kluba Manuel Pellegrini.

- Ostalo je još 13 kola, ali sada ovisimo o sebi samima - dodao je Čileanac, kojemu su nakon poraza u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Lyonu mediji već pronašli nasljednika u Joséu Mourinhu. Padne li u Madridu sljedeći tjedan i Lyon, sve će to biti zaboravljeno jer Pellegrinijeva momčad nudi ono što navijači žele: rezultat i spektakl!

- Ovo je najbolji Real koji sam ikada vidio, a vidio sam mnogo toga. Igrali su sjajan nogomet po kakvom su i poznati. U momčadi imaju snagu, visinu i brzinu. Tijekom dvoboja su imali mnogo izglednih prilika. Mi? Mi smo imali kontranapade - priznao je Manolo Jimenez, trener Seville koja je do 60. minute vodila 2-0 i držala bod do nadoknade, unatoč omjeru udaraca na vrata (34-2!) i posjeda lopte (64-36) u korist domaćih.

Barcelona je, pak, u Almeriji gubila u dva navrata, a u posljednjih pola sata imala čovjeka manje na terenu ( Ibrahimović isključen zbog udaranja suparnika) i na klupi (Guardiola poslan na tribine zbog prigovora sucu).

- Možemo biti zadovoljni bodom jer smo s igračem manje gubili 1-2. Real nas je sada dostigao, ali ima još mnogo utamica do kraja - prokomentirao je Guardiola, koji neće moći sjediti na klupi u sljedećoj Barcinoj utakmici, doma s Valencijom.

Utrka za prvaka

Utakmice: Almeria - Barcelona 2-2 (Domingo 12, Puyol 57-ag / Messi 42, 66), Real Madrid - Sevilla 3-2 (Ronaldo 60, Ramos 64, Van der Vaart 90+2 / X. Alonso 10-ag, Dragutinović 52).

Redoslijed: 1. Real Madrid 62 (+47), 2. Barcelona 62 (+45), 3. Valencia (-1) 46, 4. Sevilla 43, 5. Deportivo 41...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:48