UMJESTO PRANJIĆA

TRAŽI SE LIJEVI BEK Vrsaljko prvi izbor, izbornik Kovač na raspolaganju ima još dvije opcije

U Genoi je Vrsaljko prošle sezone bio standardan, u prvenstvu i Kupu odradio je 23 utakmice i dvaput asistirao, duže je pauzirao od veljače do travnja kada ga je zaustavila ozljeda
 Tom Dubravec / CROPIX

Šime Vrsaljko solidno je odradio posao protiv Australije na lijevom boku. Bila mu je to sedma utakmica za A-reprezentaciju, debitirao je sa 19 godina i 30 dana pod Slavenom Bilićem 9. veljače 2011. godine u 4:2 pobjedi protiv Češke u Puli ušavši u 82. minuti. Vrsaljko je upisao dva nastupa u natjecateljskim utakmicama. U rujnu 2011. na desnom beku odigrao je 90 minuta u 3:1 pobjedi protiv Malte, a na desnom beku cijelu utakmicu odigrao je i u listopadu 2013. kada je Hrvatska na Maksimiru sa 2:1 poražena od Belgije. Na Malti je asistirao, dok je protiv Belgije (igrao na desnoj strani u veznoj liniji u Štimčevom sustavu 3-4-2-1) bio jedan od rijetkih koji je zaslužio pozitivnu ocjenu.

U Genoi je prošle sezone bio standardan, u prvenstvu i Kupu odradio je 23 utakmice i dvaput asistirao, duže je pauzirao od veljače do travnja kada ga je zaustavila ozljeda. Vrsaljko je igrao dobro, no igrao je stalno na desnoj strani. Na onoj suprotnoj nema mnogo iskustva.

Opcije za lijevog beka:

1. Šime Vrsaljko

On je ušao protiv Australije i izbornik ne skriva da je prvi izbor. Solidno se snalazi na lijevoj strani hrvatske reprezentacije, dobar je i ofenzivno.

2. Domagoj Vida

Jači u obrani nego u pokretima u napad. I on ima iskustva na lijevoj strani, može zaigrati, ali jasno da nije top rješenje za taj gorući problem.

3. Dejan Lovren

On ili Vedran Ćorluka uskočili bi u slučaju krajnje nužde. Ipak, Ćorluka je vođa obrane, pa bi Lovren gotovo sigurno bio taj. Igrao je to primjerice u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:36