ODLAZI U TURSKU

Transfer Josipa Kneževića donio 500.000 eura

Osječani su skinuli paučinu iz klupske blagajne, ali će u nastavak sezone bez ‘spielmachera’
Vinkovci, 211109.Nogometna utakmica 15. kola T-Com prva HNL izmedju Cibalie i Osijeka.Na fotografiji: Josip Knezevic (bijeli) i Josip Milardovic.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

OSIJEK - Prokletstvo tržišta nema milosti. Momčad iz Gradskog vrta ostala je bez mladog reprezentativca i veznjaka udarne Steinbrücknerove momčadi Josipa Kneževića za relativno skromnih 500.000 eura (procjena transfermarkt.de: 1,200.000 eura). Knežević karijeru nastavlja u ruskom Amkaru iz Perma.

Ugovor između Kneževića i Amkara potpisan je na četiri godine, a mladi veznjak se u ponedjeljak mora javiti na pripreme u španjolskoj Valenciji. Pregovore s Amkarom je vodio po ostanku u Turskoj, a nakon povratka NK Osijek u Hrvatsku. Menadžer i Knežević postigli su najbolje što su mogli.

- Radujem se novom klubu. Žao mi je što odlazim iz Osijeka, ali takav je put nogometaša. Ovo će biti odskočna daska u mojoj nogometnoj karijeri - rekao je Knežević.

Gradski vrt je bogatiji za pola milijuna eura, ali slabiji za briljantnog igrača. Dakako, ostaje i pitanje dugova ‘bijelo-plavih’ prema Kneževiću. Osijek mu je navodno dužan negdje oko 50.000 eura. Joka nije htio govoriti o dugovima, ali priča se da, razumljivo, nema namjeru oprostiti zarađeni novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33