OLUJA SA SJEVERA

Torcida: Ništa od pomirbe sa Svagušom!

Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: u lozi je bio i predsjednik Hajduka Josko Svagusa.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

Ne može Hajdukov trener Stanko Poklepović ni dan nakon velike pobjede u polufinalu Kupa izgovoriti rečenicu, a da pri tom ne spomene fantastičnu atmosferu koja je upriličena na Poljudu.

Bilo je na tribinama i zastava koje su se vijorile i razvučenih šalova, a nažalost, letjele su i banane i čuli su se rasistički povici. No, u uho nam je kroz ‘šumu’ svega i svačega upao baš detalj koji se - nije dogodio!

Nakon dugo vremena sa sjevera se nije čulo ni slovo protiv uprave, a ni protiv predsjednika Joška Svaguše!

Istina, ogromni transparent Kodeks i dalje je visio na sjevernoj tribini, no niti jednom riječju tijekom svih 90 minuta se navijači nisu okomili na Svagušu i ‘ekipu’.

- Nisam iznenađen što su se stvari na ovom velikom derbiju tako odvijale. Rekao sam čim sam preuzeo ovo mjesto da radim sa srcem i da treba samo čekati da nam Bog podari i rezultat. Sada se to konačno i dogodilo - rekao je zadovoljni Svaguša.

Može li se takva slika nastaviti i u budućnosti? Mogu li se i predstojeće utakmice odigrati bez ‘rata’ sjevera i Svaguše?

- Mi ćemo i dalje nastaviti raditi niz stvari kako bismo pronašli zajednički jezik s navijačima. Vjerujem kako će se pozitivni naboj koji se vidio protiv Dinama osjetiti i dalje - rekao je Svaguša.

Svaguša je navijače, Torcidu, pozvao i da se uključe u projekt organizacije proslave stogodišnjice kluba. Svjestan je kako bez navijača proslava neće uspjeti. Imali su i oni neke svoje zahtjeve. Koliko je na začecima te suradnje ‘olabavio’ otpor sjevera?

- Ne bih sada o tome. Oformili smo Organizacijski odbor za proslavu stogodišnjice i nastavit će se raditi na tome. Sada smo u puno boljoj situaciji da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali i kada smo preuzeli klub, a to je da osvojimo Kup i da budemo drugi u prvenstvu. Uvjeren sam kako je to moguće, pogotovo uz ovakvu pomoć navijača - kazao je Svaguša.

O splitskoj idili koja je vladala na Poljudu u srijedu objašnjenje smo potražili i kod Žana Ojdanića, prvog čovjeka Torcide.

- Za neke povike na Upravu i Svagušu jednostavno nismo imali vremena. Već dugo tijekom prvog poluvremena uopće ne vičemo protiv Uprave, već to krene u nastavku utakmice. Sada su se stvari jednostavno odvijale da smo zabili gol, pa su počeli i povici na suce i Mamića... - nabrajao nam je Ojdanić.

Je li moguće sada pričati o nekakvoj pomirbi Torcide sa Svagušom, ili je ova utakmica jednostavno otišla u drugom smjeru?

- Ma ne može se to dogodit! To bi bilo sramotno da mi sada zbog jedne, dvije utakmice promijenimo mišljenje. Nismo unaprijed planirali protestirati ni više ni manje, bilo bi isto kao na svakoj drugoj utakmici, a bit će tako i ubuduće - poručio je Ojdanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:33