SMIRIVANJE SITUACIJE

Toplak ostaje na klupi Varteksa do kraja sezone

Varazdin, 220210.Na glavnom gradskom trgu, trgu Kralja Tomislava, varazdinskom Korzu, udruga navijaca i prijatelja NK Varteks-a odrzala je prosvjed s ciljem podrske djelatnicima i igracima NK Varteks u rjesavanju financijskih problema u klubu.Potporu klubu dosli su dati svi, pa i najmladji.Foto: Andrej Svoger / Cropix
 Andrej Svoger / CROPIX

VARAŽDIN - Sportski direktor Varteksa Samir Toplak do kraja ove sezone bit će i trener momčadi varaždinskog prvoligaša, a s dosadašnjim trenerom Damirom Jagačićem, koji je nakon tri poraza u nastavku prvenstva stavio svoj mandat na raspolaganje, sporazumno je raskinut ugovor.

Toplak će i dalje obnašati dužnost sportskog direktora, a Jagačić će biti vraćen na mjesto voditelja juniorske škole nogometa. Prema riječima predsjednika kluba Zlatka Horvata, nakon sjednice Izvršnog odbora na kojoj se u ponedjeljak navečer rješavalo pitanje trenera momčadi, pred stručni stožer postavljeni su ciljevi, a to su poboljšanje igre, zadržavanje prvoligaškog statusa i plasman u finale Kupa.

Klub je, inače, kontaktirao nekoliko stručnjaka kao moguće nasljednike Damira Jagačića, među njima i Iliju Lončarevića te Elvisa Scoriju, ali čini se da nitko nije imao hrabrosti preuzeti momčad u trenutačnoj situaciji.

Novi trener Toplak, koji je do sada dvaput bio pomoćni trener prve momčadi Varteksa ( Daliću i Kužeu), rekao je da neće biti promjena u stručnom stožeru, u kojem će mu i dalje pomagati Branko Lađević i Marijan Mrmić, ali je najavio promjene u igri te istaknuo kako vjeruje da može pokrenuti momčad koju dobro poznaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:51