NAKON PRIPREMA

Tomečak i Antolić istiskuju Sammira

Trener ‘plavih’ Krunoslav Jurčić u obranu domaćeg prvenstva i kupa kreće s četiri nova lica u početnih 11 u odnosu na posljednji jesenski sraz s Timisoarom u prosincu: Vrsaljkom, Barbarićem, Cufréom i Dodom
Zagreb, 130509.Stadion u Maksimiru.Finale Kupa Hrvatske prva utakmica Dinamo protiv Hajduka.Na slici: Ivan Tomacek slavi nakon gola Sammira iz jedanesterca.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Deset pripremnih utakmica na hercegovačkim, turskim i istarskim pripremama nogometaša Dinama iskristaliziralo je momčad za 13 prvenstvenih i najviše četiri kupska nadmetanja ovog proljeća.

Kadar s kojim trener Krunoslav Jurčić kreće u obranu dvostruke krune uvjetovan je, među inim, i transferom Lovrena u Lyon, te brzinom oporavka kapetana Bišćana, no intrigira spoznaja da su se dvojica najmlađih novih lica u plavoj svlačionici, kako sada stvari stoje, izborila za početnih 11: junior Vrsaljko, polivalentni bočni ili vezni koji se jesenas kalio u Lokomotivi, te Luiz Paulo Hilario Dodo (22), radni napadač kupljen od Intera iz Zaprešića.

Barbarić umjesto Lovrena

Potvrda da bi se jedanaestorica koja su započela ogled s Clujom u Beleku trebala suprotstaviti Sesvećanima sljedeće subote stigla je u zadnoj pripremnoj utakmici u nedjelju u Rovinju (3-1): Butina - Vrsaljko, Barbarić, Cufré, Ibáńez - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales - Mandžukić, Dodo. Zamjene su: Turina - Etto, Bišćan, Kovač, Komorski (jun) - Tomečak, Calello, Mlinar (jun), Antolić - Primorac (Slepička), Kramarić.

Od jesenas, dakle, od igrača u polju isti je ostao samo vezni red, a najveće izmjene pretrpjela je zadnja linija, u kojoj su čak trojica novih igrača. Vrsaljko je iznenađenje samo za one koji jesenas nisu gledali utakmice Lokomotive, Barbarić je iskoristio prigodu koju mu je otvorio Lovrenov transfer, a iskusni Cufré (30) pokazao se vrlo dobrim rješenjem na stoperu umjesto Kovača, kojeg će se na proljeće dozirati zbog kroničnih zdravstvenih problema, zbog čega će na ljeto ionako završiti karijeru.





Tomečak istiskuje Sammira

U veznom redu najsporniji je Sammirov status startera na desnom prednjem, pokazalo se lani najboljem Tomečakovu položaju. Nastavi li se Brezovčanin dobro oporavljati, pitanje je utakmice kada će istisnuti oscilacijama sklonog Brazilca, kojem će tako preostati borba za prvih 11 s Moralesom, najboljim strijelcem i asistentom ‘plavih’ jesenas, ali i mladim i ambicioznim Antolićem, koji na proljeće napokon očekuje afirmaciju u 1. HNL-u.

U napadu je dolaskom Primorca ponovno gužva, osim ako jedini sigurni starter Mandžukić do 8. ožujka ne bude prodan u Rusiju (i dalje na njega grize Zenit).

Dinamo u sezoni 2009/10.

Završili jesen Započinju proljeće

(4-4-2) - (4-4-2)

Butina - Butina

Etto - VRSALJKO

Lovren - BARBARIĆ

R. Kovač - CUFRÉ

Ibáńez - Ibáńez

Sammir - Sammir

Vrdoljak - Vrdoljak

Badelj - Badelj

Morales - Morales

Slepička - Mandžukić

Mandžukić - DODO

* velikim slovima označeni su novaci u početnih 11.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:32