POHVALIO HAJDUK

'TO JE SVE SAMO NE VELIKA IGRA, U MAKSIMIRU SE MORAJU MOBILIZIRATI' Ćiro Blažević o Jurčićevom Dinamu

U hladu svoje “hacijedne”, u Oštru nedaleko Rijeke, u društvu supruge uživa trener Miroslav Ćiro Blažević. Daleko od nogometne žiže, ali opet dovoljno blizu da iz “najljepšeg kutka na kugli zemaljskoj” može pratiti što se s Dinamom, Hajdukom i Rijekom događa na europskoj sceni.

- Moram priznati, dosta sam skeptičan kada me pitate o šansama za ostanak naša tri kluba u Europi - kazao je Ćiro, čiji nas je “strah”, priznajemo, malo iznenadio.

Gdje je nestao vječiti optimizam trenera koji se već “stoljećima” sprema u mirovinu?

- Koliko god vam se to činilo čudnim, najbliže prolasku je Hajduk. Da, dobro ste me čuli. Splićani su nesretno izgubili na Poljudu. Žao mi je da je Kiš promašio onu “zicericu”. Eh, da je ta ušla... Svejedno smatram da mladost koju vodi Tudor ima dovoljno kvalitete i poleta da nadoknadi zaostatak.

A njegova najveća ljubav, Dinamo? Zagrepčani su slavili minimalno (1:0), ali odigrali su dopadljivu utakmicu. S tom konstatacijom složit će se većina koja je gledala ogled sa Šerifom. No, ne i “trener svih trenera”.

- To je sve samo ne velika igra - zagalamio je Ćiro i nadodao - Najgore je kada svi počnu pričati o spektakularnom nogometu, igri za pamćenje. To može biti fatalno za momčad koju očekuje uzvrat u Moldaviji. Psihološka priprema bit će jako važna, u Dinamu se moraju mobilizirati.

Ćiro je u četvrtak “od supruge dobio dva sata slobodno” što je iskoristio za dolazak na Kantridu.

- Rijeka je odigrala jako dobro, a Sharbini je pokazao da se radi o izvanserijskom igraču. Ali, rezultat je, nažalost, na kraju ispao jako delikatan za Bijele. Vidio sam određenu kvalitetu kod protivnika, i tu Riječani moraju biti jako oprezni. Vjerujem da će trener Kek pronaći strategiju kako obraniti prednost. Zatvoreno, čvrsto i na kontre, to bi bila moja taktika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:30