VRATILI SE NAJVEĆI

TIJEK SUSRETA: Lyon šokirao Real, Manchester United srušio Milan!

Lyon nije moćan kao nekada, ali pokazao je koliko može biti neugodan. S Milanom je ista priča, ali Manchester je bio koncentriraniji i s(p)retniji
AC Milan's Brasilian forward Ronaldinho (2D-R) celebrates with teammates after scoring against Manchester United during their UEFA Champions League round of 16 match on February 16, 2010 at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / Damien Meyer
 AFP

ZAGREB - Najelitnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu se vratilo nakon (pre)duge stanke! Grizli smo nokte 69 dana, iščekivali dvoboje najboljih 16 klubova - i dočekali! U novom formatu Liga prvaka igrat će se svaki tjedan, utorkom i srijedom po dvije utakmice. Bogat program, velike zvijezde, odličan nogomet. Otvaranje 2010. godine pripada Milanu i Manchester Unitedu te Lyonu i Real Madridu.

Rušit će se možda i tradicije u ovim susretima. Naime, Milan nikada, ali nikada, nije izgubio od engleskog prvaka na San Siru, a Lyon je svaki put izbacio Real Madrid iz natjecanja. Posljednji put je bilo 3-0, a navijači 'kraljevskog kluba' tog se poraza sjećaju kao da je bio jučer. Ali danas je neko drugo vrijeme. Lyon nije moćan kao nekada, iako jest neugodan. S Milanom je ista priča. Real Madrid napokon igra nogomet, lijep i efikasan, a Manchester United je pak stabilan i goropadan kao i uvijek.

Ali ovo je Liga prvaka, nema izrazitog favorita i svjedočit ćemo sjajnim susretima. I emotivnim. Prošlo je sedam godina otkad je David Beckham napustio voljeni mu klub, klub koji ga je profilirao u ono što je danas, koji mu je dao slavu i osigurao zvjezdanu budućnost. Skroman i emotivan kao uvijek Beckham je zaplakao kad je vidio koga je Milan izvukao, ali jedva čeka istrčati na Old Trafford, stati na pozornicu 'kazališta snova'. Ovoga puta u suparničkom dresu, ali svejedno, sumnjamo da će se tamo naći samo jedna osoba koja neće ustati i zapljeskati velikanu. Odnosno, možda hoće jedna - Alex Ferguson . Ali i on bi trebao taštinu ostaviti sa strane barem taj trenutak.

Zapljeskat će se, možda ne jednakim intenzitetom, i Karimu Benzemi. Ako Lyonovo dijete istrči na Gerland, ipak je ozlijeđen. No ako sve bude u redu taj vrhunski napadač mogao bi biti vrlo neugodan za svoj nekadašnji klub, kojem ionako ne cvjetaju ruže. Hoće li Milan i Lyon napraviti iznenađenje? Hoće li Manchester United i Real Madrid opravdati ulogu papirnatih favorita?

Saznajte čitajući prijenos uživo na portalu Jutarnji.hr.

Liga prvaka, osmina finala:



Tijek susreta:

Milan - Manchester United 2-3 (Ronaldinho 3', Seedorf 85'/Scholes 36', Rooney 66', 74')

Kraj susreta.

90. min: Carrick je dobio crveni karton, mao prestrogo.

90. min: Kakve dvije prilike za Milan, ali Ambrosini i Nesta su bili neprecizni!

86. min: Inzaghi je umalo postao heroj, ali nije bio precizan! Publika je 'digla' Milan!

85. min: GOL! Seedorf je sjajan majstor, zabio je petom! Čovjek koji je s tri kluba osvajao Ligu prvaka, jedini u povijesti.

74. min: GOL! Baš kad je Beckham izišao iz igre Rooney zabija svoj drugi pogodak!

66. min: GOL! Valencija je sjajno ubacio, a Rooneyju je bilo dovoljno malo prostora da glavom prevari Didu!

64. min: Rooney je pucao u Didu, ali imao je boljih rješenja.

60. min: Malo je prostora dovoljno Ronaldinhu da zaprijeti, ali Van der Sar je uistinu na razini. Tko bi rekao kako će ove godine napuniti 40 godina.

56. min: Nije Pato u najboljoj formi, jednu sjajnu loptu nije baš najbolje zahvatio i dobra prilika odlazi u nepovrat.

53. min: Pirlo je s velike udaljenosti pokušao iznenaditi Van der Sara i umalo uspio!

50. min: Manchester United je krenuo mnogo bolje nego u prvom i razlika se odmah prmijetila. Više napadaju, više prijete i čine Milan bezidejnim.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

41. min: Ronaldinho nastavlja svoj show, uspio je proći dvojicu igrača Manchestera, pucao, ali Van der Sar brani, a Pato kasni na odbijenu loptu.

36. min: GOL! Scholes je svojim iskustvom presudio Milanu! Jedva je lopta prošla do njega i još je teže ušla jer Scholes je promašio loptu i odbila mu se od stajne noge i ušla u gol!!! Odmah je Leonardo izvadio Antoninija i uveo Favallija.

34. min: Huntelaar je nakon nove pogreške Manchestera završio sam ispred Van der Sara, ali nije bio precizan!

29. min: Manchester United ne igra dobro, već drugi puta su pogriješili, ali srećom po njih nisu kažnjeni. Mnogo griješe u predaji lopti, u napadu nemaju ideje. Sve podsjeća na prošlogodišnje finale.

19. min: Rooney se napokon pojavio na utakmici, ali pucao je neprecizno s nekih dvadesetak metara.

18. min: Ronaldinho je po treći put bacio na travnjak Ferdinanda, ponovno pada nakon duela, ali ponovno nema prekršaja!

16. min: Ronaldinho je bacio na travnjak Ferdinanda, koji ga je odmah srušio, ali sudac je ostao nijem.

12. min: Dida je nespretnom reakcijom umalo skrivio pogodak.

11. min: Antonini je iznenada izbio pred gol Manchestera, ali promašio je cijeli okvir.

8. min: Scholes je isprobao udarac, ali nije bio precizan.

3. min: GOL! Ronaldinho je pucao nakon jedne odbijene lopte i na putu je dirnula Evru i mreža se zatresla!

Susret je počeo.

Lyon - Real Madrid 1-0 (Makoun 47')

Kraj susreta.

75. min: Real je pritisnuo, ali pravih prilika nema! Lyon vreba pogodak iz kontre.

47. min: GOL! Kakav početak poluvremena za Lyon! Makoun je primio loptu i s dvadesetak metara sjajno i neobranjivo pucao.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

30. min: Razvodnila se dominacija Lyona i Real Madrid polako preuzima kontrolu.

20. min: Real je pucao svega jednom prema golu, dok je Lyon pucao šest puta, ali još niti jednom u okvir. Francuzi su bliže pogotku, vidi se da im Španjolci itekako odgovaraju.

10. min: Domaćini su mnogo bolje ušli u utakmicu i Govou je već dva puta zaprijetio.

Susret je počeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:25