JOŠ TO NIJE TO

TIJEK SUSRETA: Hrvatska rutinirano svladala neugodni Wales

Rakitić je načeo mrežu Velšana u 45. minuti i tako ih malo primirio jer su do primljenog pogotka bili iznimno neugodni. Nakon letargije u drugom dijelu Modrićevu sjajnu asistenciju u gol je pretvorio Gabrić
Osijek,230510.Stadion Gradski vrt.Prijateljska utakmice Hrvatska - Wales. Na slici: Nikica Jelavic, Morgan Craig (5).Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija je posljednji put prije deset godina u svibnju igrala pripremne utakmice za novi ciklus kvalifikacija. Inače je ovaj period bio namijenjen za uigravanje uoči Europskog ili Svjetskog prvenstva. Ali suze su već isplakane, Austrija, a sad i Wales (Gradski vrt, 19.00) naša su realnost i to moramo prihvatiti.

Što se može očekivati protiv momčadi velikog Johna Toshacka? Sasvim sigurno pobjeda, ali i pokazatelj koliko je momčad uigrana kad je koliko toliko na okupu. Na reprezentativnoj sceni i dalje nema Ivice Olića i Danijela Pranjića jer su noćas odigrali (ili odgledali) finale Lige prvaka. Neće biti niti ozlijeđenih Nike Kranjčara i Vedrana Ćorluke.

Ali vratili su se Rakitić, Lovren, Pletikosa ( nakon 13 mjeseci prvi vratar!), a Eduardo bi trebao biti na klupi jer nije dovoljno spreman. Dakle, izbornik Slaven Bilić već bi protiv Walesa mogao otkriti neke novitete u igri i, nadamo se, naznačiti novi uspješni ciklus nogometne reprezentacije. Naravno, zbog eventualne pobjeda protiv pomlađenog Walesa (nedostaje 15 igrača) ne bi se trebalo zanositi, ali dobru igru reprezentativaca trebalo bi pozdraviti. Ipak je vrijeme za stati na kraj bezbrojnim kritikama koje prate posljednjih godinu dana 'Bilić boyse'.

Tijek cijelog susreta možete pratiti uživo u tekstualnom obliku ovdje na portalu Jutarnji.hr.

Tijek susreta:

HRVATSKA - WALES 2-0 (Rakitić 45, Gabrić 82)

Kraj susreta.

82. min: GOL! Modrić je kroz šumu Velšana pronašao Gabrića, koji hladnokrvno poentira!

77. min: Pletikosa maestralno brani veliku priliku gostiju!

70. min: Mate Bilić je ponovno u prvom planu, njegov udarac brani Myhill.

57. min: Bilić je sjajno poslužio Modrića, ali naš najbolji igrač nije uspio dobro pogoditi.

50. min: Mandžukić je pritiskom na zadnju liniju gostiju ukrao loptu i dodao do novog lica na terenu, Drage Gabrića, ali bivši igrač Hajduka nije bio precizan.

Počeo je drugi dio.

Kraj prvog dijela.

45. min: GOL! Kakav potez Rakitića! Osvojio je loptu, odigrao 'dupli pas' s Jelavićem i onda sjajno zabio s dvadesetak metara!

40. min: Mandžukić je sjajno reagirao u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je prošao malo iznad gola.

37. min: Modrić je pokušao ubaciti u kazneni prostor, ali kapetan velške reprezentacije, Williams, zaustavio je njegov ubačaj poput rukometnog golmana. Slovenski sudac je ostao nijem.

35. min: Bilić je premjestio Modrića u sredinu jer je protok lopte kaotičan.

24. min: Wales je zabio pogodak! Koji je poništen zbog zaleđa. Unatoč tome Bilić se mora zabrinuti, obrana ne funkcionira.

23. min: Jelavić je sjajno smirio jednu dugu loptu, pobjegao je svom čuvaru, uputio udarac pokraj vratara Hennesseyja, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

19. min: Velšani ponovno prijete, Churchovo dodavanje je blokirano u posljednji trenutak. Earnshaw je već spremno čekao.

12. min: Srna je efektno izveo slobodni udarac s otprilike 30 metara, ali prohujala je lopta malo iznad grede.

8. min: Earnshaw je umalo iskoristio prvu pogrešku hrvatske obrane, ali Lovren ga je zaustavio po cijenu žutog kartona.

5. min: Wales je krenuo agresivno, ali naši su lako našli odgovor na takvu igru.

Gradski vrt je ispunjen, što znači da se okupilo 15 tisuća gledatelja.

Susret je počeo.

SASTAVI:

HRVATSKA: Pletikosa, Srna (Vida od 75), Lovren, Šimunić, Strinić, Vukojević (Dujmović 65), Rakitić (Pokrivač od 77), Mandžukić (Badelj od 90), Modrić, Petrić (Gabrić od 46), Jelavić (Bilić od 46). Izbornik: Slaven Bilić.

WALES: Hennessey (Myhill od 46), Gunter (Ribeiro od 71), Nyatanga, Williams, Morgan, Ricketts, Stock (Bradley 57), Edwards, Dorman (Taylor 62), Church (Vokes od 72), Earnshaw (Hal Robson-Kanu od 72). Izbornik: John Toshack.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:00