SJETIO SE POLJSKE

TALIJANSKI IZBORNIK O VATRENIMA Prandelli: 'Hrvatska sigurno može osvojiti skupinu'

Dobili smo tešku skupinu s jakim protivnicima, a Hrvatska može biti prva u skupini, kazao je u izjavi za Gazzeto dello sport talijanski izbornik Cesare Prandelli.

Hrvatska nogometna reprezentacije igrat će u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj zajedno s reprezentacijama Italije, Norveške, Bugarske, Malte i Azerbajdžana odlučeno je na ždrijebu u Nici.

Italija je bila nositelj, a u šest dosadašnjih dvoboja s Hrvatskom u niti jednom nisu pobijedili.

"Moramo se dobro pripremiti jer nas čeka teška zadaća. To nikako nije jednostavna skupina kako neki vjeruju. Bojali smo se Švicarske ili belgije, ali iz druge jakosne skupine smo dobili ništa slabiju Hrvatsku. I Hrvatska i Bugarska imaju kvalitetu da osvoje prvo mjesto u skupini. Malta nije tako slaba kako se nekima čini, Norveška ima solidnu momčad, dok je Azerbajdžan ima mladu i poletnu ekipu", kazao je Prandelli.

Norveški izbornik: Moglo je biti bolje. Hrvatska je bila jedna od najjačih u drugom bubnju

Norveški izbornik nije bio presretan kada mu je u skupinu H kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo stigla kuglica s imenom Hrvatske na papiriću...

- Ždrijeb je mogao biti malo bolji za nas, ali i lošiji. Hrvatska je jedna od najjačih reprezentacija iz tog drugog bubnja. No skupina je uzbudljiva i mislim da će u konačnici biti vrlo napeto – rekao je Per-Mathias Høgmo.

Osim Norveške i Hrvatske u skupini H smješteni su Italija, Bugarska, Azerbajdžan i Malta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:51