IDILA NA POLJUDU

TAJNA USPJEHA HAJDUKA Špaco otkriva: 'Potpuno su rasterećeni, ali i strašno ambiciozni'

'Sigurno da i stožer ima ulogu u svemu tome, daje im slobodu i dopušta da na najbolji način materijaliziraju želju i motiv s kojim pristupaju treninzima i utakmicama'
 Tom Dubravec / CROPIX

Dugovječni nogometni stručnjak Stanko Poklepović pozorno i vrlo detaljno prati sva nogometna zbivanja, posebno ona vezana za Hajduk. Redovito svrati na Poljud i usput pogleda što Bijeli rade na treninzima i kako ih Igor Tudor priprema za sve izazove. Iskusni trener stoga je u stanju kvalitetno odgovoriti na pitanje odakle hajdukovcima tolika želja, motiv i glad za uspjehom.

- To se može objasniti činjenicom da je momčad mlada pa time i vrlo ambiciozna. Igrači se žele dokazati i pokazati, imaju maksimalnu želju, zanos i polet. Važno je reći da ne razmišljaju o događajima koji pripadaju budućnosti, ne razmišljaju što ako bude i zašto bude. Rasterećeni su, zbog svoje mladosti pa i razumljive nezrelosti nemaju velikog opterećenja - smatra Špaco.

Takav Hajduk po njemu može samo napredovati, postajati sve bolji jer igrači žele biti bolji, žele učiti i razvijati se.

- Mladim igračima dobrodošla je velika podrška navijača, Torcide. S tim je lakše igrati i pripremati se, igrači ne razmišljaju što će biti protiv ovoga ili onoga protivnika, nemaju u glavi misao "a što ako se dogodi ovo ili ono". Isto tako, momčad krasi osobita mobilnost i zajedništvo, barem je takav moj dojam. Sigurno da i stožer ima veliku ulogu u svemu tome, daje im slobodu i dopušta da na najbolji način materijaliziraju želju i motiv s kojim pristupaju treninzima i utakmicama - Poklepovićev je zaključak o vrlo motiviranim hajdukovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:37