NASMIJEŠEN JURČIĆ

'Svoju sam misiju ostvario, sada mi treba odmor da napunim baterije!'

 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Krunoslav Jurčić je nakon dugo vremena pred novinare izašao nasmiješen:

- Kad se pogleda što smo sve prošli kroz sezonu, koliko treninga i utakmica, moje trenersko zadovoljstvo je veliko. Istina, ušli smo u turbulentnu završnicu prvenstva zbog koje ovu medalju nismo veselije primili, ali i ovako je slatko – započeo je Jurčić (40), kojeg bi na prijedlog predsjednika Uprave Zdravka Mamića Izvršni odbor kluba u ponedjeljak trebao samo formalno potvrditi za trenera i nadalje.

- Čestitam svojim igračima, oni su osvojili ovaj naslov, čestitam svojim suradnicima, vodstvu kluba. Svi skupa smo puhali u jedno jedro. Znam da je stomak pun i svi smo siti, pa titulu ne doživljavamo kao Twente ili Chelsea, no dečki u svlačionici su sretni, a to nam daje snagu da idemo dalje. Prvo da se rekuperamo, pa da počnemo prave pripreme i ponovno nastavimo svoj san.

Sjetio se Jurčić i dušmana, kako bi se izrazio Ćiro Blažević:

- Hvala i medijima. Bilo je pozitivnih i još više negativnih stvari, no hvala što ste i na taj način djelovali na mene.

Za razliku od prošlog proljeća, kad je Hajduk opasno prijetio do samog kraja, ovoga puta se predao još jesenas, a pet kola prije kraja zaostajao 14 bodova, pa su i navijači, ne mislimo tu na BBB-e, nego onaj veći dio, s Istoka i Zapada, odustali od pohoda u Maksimir, prepustivši se čarima televizijskih prijenosa.

- Mi moramo preuzeti svoj dio krivice za malo publike, ali nije ih bilo puno niti jesenas, kad smo pobjeđivali 5-0 i 6-0. Televizija učini svoje, čini se da je naš nogomet loš, no pogledajte Hull City i slične.

Jurčić je dao i konkretan domaći primjer iz takozvanog malog kluba.

- Kad sam bio u Puli rekli su nam odigrajte nešto, pa ćemo dati novac. A ja sam im odgovorio, jeste li prvo napravili apartmane ili su vam prvo došli turisti? Kada će biti pozitivnije ozračje oko kluba i adekvatna infrastruktura tada će se ljudi početi vraćati. No, ne bih volio da se to dogodi nakon što Dinamo nekoliko sezona bude bez titula, s obzirom da nas čekaju gladne godine.

Iako se o pojačanjima i prinovama (napadač-killer, Bunoza, Mesarić) već naveliko razgovara, konkretnije informacije glede dolazaka i odlazaka odnosno oproštaja ( R. Kovač, Bišćan?) treba očekivati od sljedećeg tjedna.

- Dopustite ljudima iz kluba da izađu s tim informacijama. Bunoza? Nema smisla nikome dizati cijenu.

Jurčić ne taji svoju i najveću klupsku želju:

- Mi u prvom redu trebamo golgetera. I ovaj puta smo puno šutirali, imali protok lopte i brzo okretanje strane, ali nemamo oplodnju naše igre. Da imamo, ukupni dojam bio bi puno bolji.

Ovog četvrtka prigodu je opravdao najmlađi napadač Andrej Kramarić, završivši sezonu s ukupno 11 pogodaka, od čega sedam prvenstvenih, ali samo jednim, ovim posljednjim Karlovcu, ovog proljeća:

- Svjesno smo ušli u razvojni program znajući da ćemo biti prvaci, a s Kramarićem smo više išli na tjelesni napredak, da ga spremimo za sljedeću sezonu, zapostavivši mu minutažu. No, sportska kultura oko nas mora nam dati vremena ili prostora da se određeni planovi s mladim talentima sprovedu. A ja sam kao trener dobivao pljuske zbog svake utakmice koju nisam pobijedio s najmanje 3-0. I zbog toga forsirao već provjerene igrače, jer mi se nametnula jurnjava za rezultatom.

Za razliku od zime, kad su došli Antolić i Vrsaljko, ovog ljeta po svemu sudeći neće biti velike seobe igrača s Kajzerice prema Maksimiru:

- Sedmi i osmi mjesec prioritet su za klub, imamo dosta mladih kod nas, primarni cilj za dovođenje su oni koji mogu odmah odgovoriti uvjetima kvalifikacija za Ligu prvaka.

Nakon svega što je prošao ove sezone, Jurčić će tog 7. lipnja, kada počinju pripreme (Zagreb, Rogla, pa najvjerojatnije Švicarska) biti bolji trener nego prošlo ljeto.

- Što te ne ubije, to te ojača. Otto Barić je pred neki dan izjavio da u svojoj karijeri ne pamti takav medijski napad na nekog trenera Dinama. Treba mi odmor, treba mi punjenje, no izvukao sam pouke. Moja je energija nepresušna, još sam mlad (40, op. p.), i bez obzira na sve ja znam kakav sam svoj posao napravio, ne bježeći od svojih propusta i činjenice da bi neke stvari iz ove perspektive promijenio – poručio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:47