DRUGA ZVIJEZDA REALA

SVJETSKI BRAND Modrića mole da promijeni kopačke kako bi nosio drukčije od Cristiana Ronalda!

Dok su Ronaldo i Modrić u jednakoj obući, to guši marketinške potencijale
 getty images

Luka Modrić svjetski je nogometni brand, ako to itko zna prepoznati, to su oni koji od slavnih imena žive. Davno Vatreni na veliko natjecanje nisu išli s nogometašem koji tako zvoni. Nakon Cristiana Ronalda hrvatski veznjak danas je druga najsjajnija zvijezda Reala.

Ovih dana svjedočili smo kako pojedini Kovačevi izabranici isprobavaju nove kopačke, a upravo njima mnogi posvećuju posebnu pozornost. Jer nema dobre igre bez udobne obuće. Nude im se najnovija rješenja, svaki detalj može biti presudan na Svjetskom prvenstvu, hoće li lopta koji centimetar preciznije ili netočnije. Isti proizvođač koji je u nedjelju promovirao dresove naše nacionalne vrste zamolio je Modrića da promijeni kopačke. On ionako nosi njihove, ali naziva Mercurial čiji je promotor broj 1 - Cristiano Ronaldo. I tako, dok su Ronaldo i Modrić u jednakoj obući, to guši marketinške potencijale. U želji da hrvatski nogometni von Karajan postane njihovo lice s reklama zamolili su ga da uzme najnovije što Nike nudi - kopačke Magista.

Premda se za njih kaže da su kao stvorene za veznjake, a zaštitni znak im je Andres Iniesta (ako ga Modrić ne istisne!), Luka je u fazi testiranja. I razmišljanja. Tim složenijeg što je istodobno linija Mercurial došla sa sasvim novom verzijom, sada se zbog mekoga gornjeg dijela oblikuju uz nogu i gotovo idealno prijanjaju uz svačije stopalo. Eduardo, Vida, Perišić... jako su zadovoljni, a komplimente je sipao Darijo Srna koji se pak na njih tek navikava. Kad se sjetimo da su se igrači znali nekad žaliti na udobnost kopački... OK, pojedinci niti danas nisu sasvim zadovoljni, ali što bi rekli da moraju navući one stare, teške, noge bi im "otpale".

Ćorluka, Lovren, Subašić... nose Tiempo, čiji je prezenter Gerard Pique, a Venom Mandžukić, Vrsaljko, dosad Srna... njih reklamira Wayne Rooney. To je samo od tvrtke čiji su ljudi ovih dana šetali Maksimirom i hotelom Aristos, i kojoj se priklonila skoro cijela reprezentacija.

Ispada da se dijele na kopačke za defenzivce, napadače, po novom svoj model imaju i majstori sredine terena.

Godinu i pol dana trebalo je Modriću da preskoči Xabija Alonsa, Benzemu, Di Mariju, Sergia Ramosa... Sve njih. I postane as za kojeg se pazi koje kopačke nosi. Jer to donosi novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:11