MODRI NA REAL

Svi su živi, svi zdravi! Kruno Jurčić može početi raditi na strategiji 'kako srušiti Mourinha'...

Kruno Jurčić zapravo i nema puno dvojbi uoči 1. kola Lige prvaka. Još samo čeka izvještaj Brane Ujevića, specijalnog izvjestitelja sa Santiago Bernabeua. Ono bitno jest da su svi igrači zdravi.
 Ante Čižmić/Cropix

Jutro nakon derbija! Nasmijana lica bila su kulisa treninga na Hitrec Kacijanu. Doduše, u nekoliko neformalnih rečenica s igračima osjetila se žalost zbog propuštenog. Jer, Hajduk je bio zreo da ga se eliminira iz utrke za prvaka!

Dobre liječničke vijesti

- Trebali smo to riješiti s obzirom na to da smo imali 70 minuta igrača više. Žao mi je - kazao je Jurčić. Nešto slično rekao je i Zoran Mamić nakon utakmice. Neki su brže-bolje potencirali trzavice na klupi Dinama, no bio je to pucanj u prazno.

- Rekao je što svi mislimo. Nije bio zadovoljan, nisam ni ja...

Toliko o Hajduku koji će u srijedu na uvijek neugodni Jadran iz Gunja, dok se Dinamo lagano okrenuo Real Madridu! A prvi glasnici dobrih vijesti bili su “ljudi u bijelom”. Kada ti doktori nakon Poljuda uzmu slobodan dan, onda znaš da si na konju. Svi su živi, svi zdravi... U prijevodu Kruno Jurčić može početi raditi na strategiji “kako srušiti Josea Mourinha”.

Tomečaka u vatru

- Taktički nećemo puno mijenjati. Promijenili smo protiv Hajduka, ali i to je bilo samo zato što igramo s Realom. Budimo realni, protiv takvih momčadi moraš igrati zatvorenije - kazao je Jurčić u nedjelju. Pod pojmom “zatvorenije”, modri strateg misli na dvije varijante. 4-1-4-1 ili 4-2-3-1!

U obje je konstanta jedan napadač (Beqiraj) i četvorica u zadnjoj liniji. Čini se kako Jurčić još uvijek dvoji hoće li protiv “kraljevskog kluba” poslati Leku na poziciji stražnjeg veznog ili će mu tamo priključiti Badelja. No, čini se kako je pravo oružje pronašao na desnoj strani. U vatru bi trebao Ivan Tomečak!

- On je spreman. Danas je trenirao, i u najužim je kombinacijama - otkrio je trener koji će Tomečaka koristiti isključivo u veznoj liniji, na desnoj strani.

Igrač mora biti sretan

- Ako igrač nije sretan na nekoj poziciji, onda ga nema smisla prisiljavati - njegov je rezon, a koji se može referirati na davnu izjavu Ivana Tomečaka kako bi radije bio veznjak u Dinamu nego bek u Manchester Unitedu.

U svakom slučaju, reference za veznu liniju mogu se pronaći iz njegova CV-ja, u poglavljima Bruxelles i Amsterdam. Protiv Anderlechta je asistirao, Ajaxu je sam zabio! Na redu je Real!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:14