POZIV U POMOĆ

Svaguša želi Štimca na klupi Hajduka!

Joško Španjić vodi momčad do daljnjega
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Zadnje informacije govore da je Hajduk pozvao u pomoć Igora Štimca. Aktualnom treneru Zagreba ponuđena je klupa Hajduka. Štimac uživa veliko povjerenje gradonačelnika Željka Keruma, predsjednik kluba Joško Svaguša već je uspostavio prve kontakte. Štimac se u srijedu sa “zagrebašima” vraćao iz Turske, a još iste večeri produžit će za Split.

Očekuju se razgovori sa Štimcem, trenerom koji potpisuje zadnju Hajdukovu titulu prvaka iz 2005., kada je naslijedio Blaža Sliškovića te je u zadnjih osam kola vodio momčad.

Štimac je već bio na pragu Hajduka prošlog ljeta kada je trebao preuzeti struku u Svagušinoj upravi, ali se ta Kerumova ideja nije realizirala nego je na tu funkciju ustoličen Ivica Šurjak. Štimac je nedugo nakon toga na poziv Dražena Medića preuzeo klub iz Kranjčevićeve.

- Ja sam trener Zagreba. Ne mogu odgovarati na takva pitanja - poručio je Štimac na povratku iz Turske u Zagreb.

Inače, odlazak Edoarda Reje iznenadio je čelnike Hajduka koji nisu imali spremno rješenje, nisu držali adut u rukavu, trenera koji može preko noći zamijeniti talijanskog stručnjaka i nastaviti pripreme deset dana uoči nastavka prvenstvene sezone.

Hajduk se našao u velikim problemima, a šef struke Ivica Šurjak uporno je ponavljao: - Nemamo rješenje!

Joško Španjić preuzeo je ulogu privremenog trenera, kao što je to već odrađivao nakon odlaska Ante Miše na početku ove sezone kada je vodio momčad na dvije prvenstvene utakmice.

- Nema novosti. Španjić nastavlja posao do daljnjega - rekao nam je Šurjak u srijedu poslijepodne u Sinju tijekom utakmice protiv Junaka.

- Ostajemo pri tome da nam je u ovakvoj situaciji nužan trener koji dobro poznaje ovu momčad, netko tko neće morati iznova proći fazu prilagodbe. Španjić je tu - rekao je Šurjak.

Šef struke Hajduka ostavio je otvorenu mogućnost da Španjić, koji formalno obavlja funkciju sportskog direktora, ostane na klupi do kraja ove polusezone.

Iako se situacija u Hajduku mijenja iz sata u sat.

U utorak navečer kao najveći favorit figurirao je Stanko Poklepović, 71-godišnji trener koji je u nogometnoj mirovini, a nije trenerski aktivan već godinu i pol dana.

- Nije me nitko zvao - izjavio je Poklepović odgovarajući na informaciju o tome da bi mogao preuzeti klupu Hajduka.

Sada je favorit Igor Štimac!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:51