TEK SITNE PROVOKACIJE

Svaguša je bio zaliven pivom, ali nije 'popio' šamar

Prema izjavama iz Splita, predsjednik Hajduka Joško Svaguša nije zaradio šamar na utakmici protiv Dinama
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: predsjednik Hajduka Josko Svagusa i izvrsni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamic.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

SPLIT - Iz Hajduka nisu službeno potvrdili ali ni demantirali informaciju da je predsjednik kluba Joško Svaguša bio fizički napadnut u Maksimiru u poluvremenu subotnjeg derbija Dinama i Hajduka.

- Predsjednik Svaguša poručuje da neće davati izjave vezane uz događaje u Maksimiru - priopćio je klupski glasnogovornik Nikica Vukašin.

Samo verbalne uvrede

Da predsjednik Hajduka bude fizički napadnut na derbiju, samo po sebi je skandalozno i za svaku osudu, ali čini se da je ovaj put incident ostao samo na razini verbalnih prijetnji i zalijevanja pivom, dok šamari nisu “letjeli”.

Iako su mediji požurili objaviti vijest da je Svaguša dobio šamar od nepoznatih navijača, različite su verzije tog događaja. Potvrđeno nam je da se Svaguša našao među Dinamovim navijačima, gdje je trpio provokacije i uvrede, a onda ga je netko iz gomile polio pivom, na što se Hajdukov predsjednik okrenuo i vratio u svečanu ložu.

- Ništa se nije dogodilo. Sitne provokacije i ništa više - rekao je Svaguša najbližim suradnicima s kojima je odgledao utakmicu do kraja.

Svaguša tvrdi da ga nitko nije udario, niti šamarao, a na pitanje kako se taj događaj napumpao do “šamaranja” u Hajduku sliježu ramenima.

Inače, čudni su odjeci ovog derbija. Iz Hajdukova tabora posebno. Nogometaši su nakon utakmici proglasili “silenzio stampa”, uskratili su reporterima izjave upravo na preporuku Svaguše, koji je bio ljutit kada je u novinama pročitao još jednu “ekonomsku ekspertizu” na temu velikih plaća Hajdukovih prvotimaca.

Poklepović opet neporažen

Samo je Poklepović dostojanstveno prebrodio derbi koji je obilježilo divljanje navijača. Ni u trećoj utakmici nije izgubio od Dinama, nije čak ni gol primio. Što god mislili o njegovoj igri, ostvario je cilj.

- Zašto mislite da zaslužujemo bolji nogomet? Treneri su najmanje krivi za ovakve prezentacije - govori Špaco koji je prvi stisnuo ruku prvaku Kruni Jurčiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:36