TUROBNO OZRAČJE

SUMRAK HRVATSKOG NOGOMETA Sudac Bebek zbog uvreda s tribina prekinuo naš najveći derbi!

Ono što je trebao biti praznik nogometa pretvorio se festival uvreda. Ako je ovo bilo najbolje što nudi HR nogomet, kako na tribinama tako i na travnjaku, onda je sve to skupa izgubilo svoj smisao. Derbi Dinama i Hajduka prekinut je u 85. minuti nakon opetovanih uvreda s tribine u kojima su prednjačili navijači Hajduka.

Vrijeđanja sa svih strana, apeli službenog spikera da se navijači smire te policije da Torcida sjedne na svoja mjesta obilježili su tako sudar Dinama i Hajduka u posljednjem kolu HNL-a koji je završio trijumfom domaćina 1-0. No, čini se da je jučer u Maksimiru malo koga zanimao rezulat...

S uvredama je krenulo od samog početka, da bi Ivan Bebek prvi put izgubio strpljenje u 37. minuti kada je nakratko prekinuo utakmicu. Drugi prekid trajao je desetak minuta, a dogodio se u 47. minuti dok je onaj treći koji je značio i konačan prekid stigao u 85. minuti. Sudac Bebek imao je visok prag tolerancije, ali više nije mogao ignorirati povike Torcide.

'Zbog neprimjerenog ponašanja sudac je odlučio prekinuti utakmicu. Od gledatelja se zahtjeva da mirno napuste stadion', oglasio se službeni spiker i stavio točku na i. 'praznika nogometa' koji se pretvorio i u teatar apsurda kada je krenula pobjednička pjesma i promocija prvaka.

Što se nogometa tiče, svjedočili smo kamilici u prvom poluvremenu, te nešto boljem izdanju Dinama u nastavku kada je i stigao jedini gol, djelo Jerka Leke u 79. minuti. Domaćini su nastojali kontinuiranim napadom i pas igrom doći do šanse, dok je orijentacija Hajduka bila na kontranapade i individualni potez Tina Svena Sušića, koji je ostavio najbolji dojam u prvome djelu.

Evidentno je kako su Dinamovi igrači potrošeni, a derbi s Hajdukom je pokazao da igra pati čim Brozović i Halilović nisu na razini... Nismo vidjeli previše niti od Maria Pašalića, koji je novi igrač Chelseaja. Nastavak je ponudio malo angažiraniji Dinamo, u 53. minuti svjedočili smo prvoj smislenoj akciji domaćina. Brozović je krasno izbacio Pinta na desnoj strani čiji centaršut ne dolazi do Duje Čopa. Odlučujući gol postignut je u nakon duplog pasa Leke i Pavičiča te pogotkom Dinamova veterana koji je svoju egzekuciju posvetio novorođenom sinu Leonu.

Dinamo - Hajduk 1-0, Poluvrijeme: 0-0. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7; pomoćnici: Miro Grgić (Osijek), Dalibor Conjar (Osijek). Strijelci: 1-0 Leko (79. as. Pavičić). Žuti kartoni: Halilović, Leko (Dinamo). Igrač utakmice: Jerko Leko. Stadion Maksimir. Gledatelja: 5988.

Dinamo: Ježina 6 – Pinto 6, Šimunović 6, Šimunić 6, Pivarić 6 – Leko 7 – Brozović 6, Pavičić 6,5 – Soudani 5 (od 84. Fiolić -), Čop 5,5, Halilović 6 (od 84. Ćorić -)

Hajduk: Tomić 5,5 – Vršajević 6, Nižić 6, Milović 5,5, Milić 6 – Bradarić 6, Pašalić 5,5 – Maloku 5,5, Sušić 6,5 (od 82. Balić -), Kouassi 6 (od 70. Bašić -) – Maglica - (od 22. Caktaš 5,5)

DINAMO - HAJDUK 1-0 (Leko '79)

85. minuta - zbog uvreda s tribina sudac Ivan Bebek odlučio je definitivno prekinuti utakmicu!

79. minuta - nakon akcije s Pavičićem Jerko Leko je opalio s 12-13 metara i matirao Tomića za vodstvo Dinama.

70. minuta - sjajan prodor Halilovića, koji servira loptu Čopu, ali je najbolji strijelac prvenstva pucao iznimno loše iz vrlo izgledne pozicije.

66. minuta - dobar udarac Halilovića s vrha kaznenog prostora, brani Tomić.

65. minuta - iz slobodnjaka puca Milić, vrlo nesigurni Ježina izbija u korner. S tribina i dalje stižu uvrede...

64. minuta - drugi žuti karton na utakmici. U prvom dijelu javnu opomenu dobio je Halilović, a sada je kažnjen Jerko Leko.

62. minuta - utakmica je nastavljena.

48. minuta - po tko zna koji put danas s Maksimira se zaorilo 'HNS, pderi, nogomet ste sje...'. Bebek po drugi put prekida derbi, ovaj put bi, prema pravilima, pauza mogla potrajati 10 minuta. Idući prekid bit će i posljednji...

45. minuta - kraj prvog poluvremena, malo pravih šansi u turobnoj atmosferi Maksimira na kojem se uglavnom čuju samo pogrdna skandiranja na račun HNS-a i Mamića.

41. minuta - nakon otprilike trominutnog prekida, dvoboj je nastavljen.

38. minuta - nova vrijeđanja s tribina na račun HNS-a, nakon drugog upozorenja službenog spikera sudac Ivan Bebek odlučio je prekinuti utakmicu. S tribina sada odjekuju teške uvrede na račun Zdravka Mamića.

25. minuta - prva prava šansa za Dinamo, Čop je pucao sa 10-ak metara iskosa, malo preko gola.

22. minuta - Halilović je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Kouassiju. Također, iz igre je izašao ozlijeđeni Maglica, a ušao je Caktaš za Hajduk.

20. minuta - Sa maksimirskih trbina ponovno se čuju pogrdna skandiranja usmjerena prema HNS-u. Ako se ovako nastavi, utakmica bi mogla biti prekinuta, na što je upozorio spiker na stadionu.

12. minuta - Prva spomena vrijedna prilika na utakmici - Bradarić je pucao sa 17 metara, ali njegov udarac u zadnji tren je blokirao Brozović.

Utakmica je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:17