SKANDAL NA POMOLU

Sumnjiva utakmica Cluja i Galatasaraya, cijeli slučaj istražuje Robin Bokšić?

Postoje indicije da je susret namješten. Kapetan Cluja Cadu duboko je upleten u skandal koji će odjeknuti nogometnom Europom! - tvrdi rumunjski novinar
 Ronald Goršić/Cropix

Nakon, činilo se, glatke pobjede Galatasarayja u 4. kolu skupine H Lige prvaka kod Cluja (3:1), rumunjski novinar Emanule Rosu na svom Twitter profilu javno je obznanio:

- Postoje indicije da je susret namješten. Kapetan Cluja Cadu duboko je upleten u skandal koji će odjeknuti nogometnom Europom!

Naravno, ovo je bilo su dovoljno da se rumunjska i turska nogometna javnost zapale. Mediji su preplavljeni ekskluzivama i 'ekskluzivama', a jedna od njih spominje i famoznog Robina Bokšića. Turci, naime, pišu kako je Uefa pokrenula vlastitu istragu i u klubove poslala svog istražitelja - Robina Bokšića!

- Naravno, svi pušu na hladno, jer još je vrlo živ dojam ogromne sramote turskog nogometa iz sezone 2010/11., kada smo saznali da u Turskoj samo rijetki ne kupuju utakmice - javlja nam turski novinar Yahia Vatansever. - Pojavljuju se svakakve poluinformacije, a ova o dolasku Bokšića još nije dobila nikakvu službenu potvrdu.

Priča o istrazi i nije čudna, jer je Uefa dužna 'izaći na teren' i istražiti slučaj. Međutim, ostaje upitno otkud se u cijeloj priči pojavio Robin Bokšić!? Taj je misteriozni Hrvat, naime, u ime Uefe, čiji je bio istražitelj, stigao u prostorije HNS-a kako bi ispitao Zorana Mamića i Brunu Marića, koje se sumnjičilo za nečasne radnje, konkretnije namještanje finala hrvatskog Kupa između Dinama i Hajduka 2009. Zdravko Mamić oštro je odgovorio na optužbe pričajući o sumnjivim Bokšićevim poslovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kako god, Bokšić je nestao s mape malo kasnije, kada je zajedno sa svojim šefom Peterom Limacherom dobio otkaz zbog javnih, a netočnih optužbi da je Bayern dobio 50 milijuna eura kako bi namjestio utakmicu sa Zenitom u Kupu Uefa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:41