RUSI OGORČENI SUĐENJEM

SUKOB HRVATA NA CIPRU Ćorluka verbalno napao suca Bebeka pa zaradio žuti karton

Na kojem jeziku su komunicirali, na hrvatskom ili engleskom? - Neću ništa reći? - začudio se Bebek
 www.fclm.ru

Okreće se i sudačko kolo. Internacionalci Ivan Bebek i Marijo Strahonja bili su ovaj tjedan na utakmicama doigravanja za Europsku ligu, čime dokazuju rejting, povjerenje Sudačke komisije UEFA i vlastite ambicije. Za razliku od njih, prvokategornici Bruno Marić i Dalibor Mlakar zbog određenih propusta na prvoligaškim terenima, po kazni su dodijeljeni drugoligašima - Marić sinoć u derbiju Intera i Hrvatskog dragovoljca,

Mlakar danas u također susjedskom srazu Segeste i Gorice.

Posebno zanimljivo, čak vatreno, bilo je u četvrtak Bebeku na kreševu Apollona iz Limassola i moskovskog Lokomotiva (1:1) u Nicosiji. Gosti su u prvom poluvremenu bili osjetno bolji pa je Alan Kasajev zabio u 39. minuti. No, u nastavku je ciparska momčad pojačala pritisak te izjednačila u 80. S naznakom da su ruski Željezničari tada igrali s desetoricom jer je četiri minute prije isključen Jan Tigorev.

U 87. zbog druge javne opomene (prvu zaradio u 63) prema svlačionici je morao još jedan Moskovljanin, Vitalij Denisov. Lako je pretpostaviti da trener lokosa, bjeloruski stručnjak Leonid Kučuk nije bio baš presretan takvim raspletom.

Zanimljivo je da se nakon 1:1 u realizaciji Abrahama Guie Gnekija na zemljaka sa zviždaljkom verbalno okomio stabilni desni stoper Vedran Ćorluka te u hipu požutio! Na kojem jeziku su komunicirali, na hrvatskom ili engleskom?

- Valjda ne očekujete da ću išta reći? - začudio se Bebek kad smo ga jučer mobitelom “presreli” na atenskom aerodromu gdje je s pomoćnicima Tomislavom Petrovićem i Mirom Grgićem čekao let za Beč.

Naravno da ne. Nazvali smo tek onako da saznamo je li sve u redu.

- Kakvo je vrijeme u domovini? - skrenuo je temu riječki nositelj

FIFA-znaka i sve je bilo jasno: od njega, istinskog profesionalca u izazovnom hobiju, lakše bismo ishodili jamstvo za kredit, nego i jedno slovo o dotičnom meču. Zato dalje nismo ni “oblijetali” ni “uklizavali”, ne bi bilo korektno; regule su regule.

Što se tiče Ćorluke, poznatog po tome što je ne tako davno jednoj našoj tv-postaji intervju uvjetovao na engleskom, za pretpostaviti je da se i sucu obratio na tom jeziku. Ako i nije, nebitno. Bebek ga je predobro razumio pa mu nije ni mogao ni htio pogledati kroz prste. Kratka analiza snimke sugerira da crveni Tigorovu ne spada u klasiku. Intenzitet je upitan, nije upitno klepanje po tetivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:01