NE SMATRA GA OZBILJNIM

Šuker s podsmijehom na Ćirino 'pometanje Štimca i Mamića’: 'Izbornik ima punu potporu'

 Goran Mehkek / CROPIX

Tradicionalno, 23. po redu okupljanje mladih nogometaša u Umagu pod okriljem HNS-a, bila je prigoda da se čelnici obrate predstavnicama medija. Pred novinare i kamere su stali predsjednik Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović, direktor svih selekcija Zorislav Srebrić i predsjednik Stručne komisije HNS-a i prvi čovjek za mlađe uzrasne selekcije, Romeo Jozak. Kako je u tijeku zimskog kampa i održavanje drugog dijela prvog semestra škole za UEFA-PRO trenere pri Akademiji HNS-a, te UEFA studijska razmjena čiji su sudionici djelatnici Austrije, Belgije i Španjolske, moglo bi se reći da je Umag trenutno međunarodno nogometno stjecište.

O osobitostima ljetnih i zimskih kampova, te ostalih akcija koje se odvijaju pod okriljem HNS-a u suradnji s klubovima govorio je Zorislav Srebrić.

- Umag je naša tradicionalna baza i uz svekoliko zadovoljstvo i ovom prilikom ističemo izvrsnu suradnju s gradskim, nogometnim i turističkim strukturama. Tu uistinu imamo sve što nam je potrebno za ostvarenje svega što je (is)planirano - kazao je Srebrić.

Prvi čovjek Kuće nogometa, Davor Šuker, u svom obraćanju medijima je rekao:

- Dočekao sam eto sa se nakon moga sudjelovanja u sličnim akcijama kao što su kampovi pojavim u ovoj ulozi. Biti na čelu stožerne organizacije poput HNS-a čast je i obveza, jer isti je tolike godine ustrajao, zasigurno i u teškim vremenima, održati visoku razinu stručnog i drugog unapređenja velike plejade talenata kojom se odlikuje Lijepa Naša. Stoga nas raduje svaki uspjeh tih mladaca, ali i svih selekcija Hrvatske koji godišnje odigraju više od 150 utakmica. Nema bojazni da se neće pojaviti neka nova imena koja će naslijediti zlatnu generaciju koja je proslavila hrvatski nogomet. Ne treba posebno isticati da su nadolazeće generacije nadasve darovite, a za njihovu stručnu nadogradnju imamo itekako jaku momčad 'nogometnih stručnjaka’ - istaknuo je Davor Šuker.

Potom se oglasio i izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović:

- Lijepo je ovdje raditi, što je sveopći zaključak svih sudionika. Tu su trenutno U-15, U-16, U-17 i U-18, tu je dakle vrelo talenata koji bi trebali naslijediti našeg predsjednika i njegovu generaciju po nogometnom iskazu. Oni maju sve preduvjete za optimalni rad.

Na upite o onome što je Miroslav Blažević rekao o predsjedniku HNS-a, da će 'pomesti’ izbornika Štimca i Zdravka Mamića, uslijedio je lagani osmijeh Davora Šukera, ali nije želio komentirati izjavu svog negdašnjeg izbornika jer je ne doživljava ozbiljno.

Možda će čak s Ćirom o tome porazgovarati, ali neutemeljenim smatra podmetanje u svezi izbornika Štimca.

- Aktualni izbornik ima punu potporu svih struktura u HNS-u i ne vidim razloga zašto bi se to dovodilo pod znak pitanje. Za sada teče sve po planu, s uvjerenjem da će tako biti i poslije idućih utakmica među kojima je i ona sa Srbijom za koju vjerujem da ćemo odraditi na zadovoljstvo svih, pa tako i naših vjernih navijača - poručio je na kraju Davor Šuker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:46