BROJNE POGREŠKE

SUCI I NAVIJAČI Kezeleu i Volfu slijede kazne jer ih je Rijeka vodila u Rotterdam!

Suci u HNL-u su u završnici sezone nanizali toliko pogrešaka da 'boli glava'
 Zeljko Hajdinjak / Cropix

Na žalost, članovi Komisije za suce Hrvatskog nogometnog saveza zamalo su se slomili od posla. Zbog toga što su puleni sa zviždaljkom i zastavicom u završnici sezone nanizali toliko pogrešaka da “boli glava”.

Stoga predsjednik Dušan Kukić churchillovski najavljuje krv, znoj i suze. Toga potonjega moglo bi biti ne samo u metaforičkom nego i u stvarnom značenju: na seminaru koji će krajem siječnja i početkom veljače biti ili u porečkom Parentiumu ili u pulskoj Histriji nekolicini će se servirati jezikova juha, a dio će, saznajemo, biti poslan prema silaznim stepenicama s prvoligaške liste!

Odgojne mjere

To znači da Ljubičić i Šimčić, žrtve vlastitih propusta u prva tri kola aktualnog prvenstva, neće ostati usamljeni primjeri. Navodno se odstrel pogotovo sprema pojedinim internacionalcima s B-licencom, kojima je smisao sportskog života postalo participiranje u Bebekovoj i(li) Strahonjinoj postavi za Ligu prvaka i Europsku ligu ne bi li zgrabili još koju šaku eura, dočim na domaćoj sceni posao u klasičnom smislu toga pojma - “otaljavaju”. Naravno da tako ne ide.

Komisionari su eliminacijom istaknutih i u sudačkim krugovima uvaženih Ljubičića i Šimčića željeli zašiljiti odgovornost ne bi li ostali shvatili kompleksnost situacije. Često se podvuče da je taj dvojac stradao stoga što je najiskusniji i stoga najpogodniji za treniranje strogoće kako bi se shvatilo da nema “lako ćemo”. Možda je bio i pretjeran jer previde je očito ionako nemoguće suzbiti.

Da se nastavilo tim stilom na igralištima 1. HNL više ne bi bilo ni brojnih drugih: Bebeka, Vidulina, Batinića, Strukana, Zebeca, Marića, Frkovića, Matoca, Mlakara, Conjara, Krmara, Radoševića, Fejera, Kezelea, Pepura... pa kamo bi to vodilo! Drukčije je s uobičajenim “odgojnim mjerama” koje služe brušenju ozbiljnosti i koncentracije. Ali ako popis otpisanih nije konačan, u redu, nitko nije vječan.

Ohrabruje što su se na premijeri u elitnom razredu izvrsno snašli mahači Đurak, Stolnik i Kožarec, isto se očekuje i od Tomurada. Ne ohrabruje što se potkradaju usputni promašaji: sudac Kezele i kontrolor Volf moraju na disciplinski jer su kao sugrađani/gosti Rijeke putovali na euroutakmicu u Rotterdam. Očito je svatko kovač svoje (ne)sreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:30