SUKOB NA TRAVNJAKU

STRINIĆ SE POBUNIO PROTIV KAZNE 'Uopće nisam reagirao nakon što me je Lovren odgurnuo'

Ja sam svojeg igrača držao na leđima i on nije pobjegao. Tko je trebao čuvati Naismitha, je li to Lovren ili netko treći, ne mogu znati - priča lijevi bočni Hrvaske
 AFP

Ivan Strinić prvo zaslužuje ispriku, on ništa nije kriv za gol Naismitha koji je utrčao nakon Pletikosine obrane kaznenog udarca i zabio za 2:0. Na snimci se vidi - držao je Snodgrassa, a najbliži Naismithu bio je Lovren.

- Ne znam zašto se piše i govori da sam pogriješio, boli me nepravda - reagirao je Strinić.

Pogotovo ga je "opeklo" kad je čuo kaznu HNS-a čak 20.000 eura . On i Lovren udareni su po džepu kao nikad nitko.

- Volio bih da mi netko predoči tu odluku, bez toga ne mogu komentirati. Ne znam o čemu se radi.

Držite da nije ispravna.

- Apsolutno nema povoda za kaznu. Nisam je zaslužio. S moje strane nije bilo nikakvog incidenta, niti reakcije. Ne znam zašto se to dogodilo, morao bi postojati razlog, nešto sam pogrešno trebao napraviti da bi me mogli kazniti.

Što se točno dogodilo?

- Ja sam svojeg igrača držao na leđima i on nije pobjegao. Tko je trebao čuvati Naismitha, je li to Lovren ili netko treći, ne mogu znati. Lovren je mene odgurnuo, ali nisam mu ni na kakav način odgovorio. Nisam htio, znao sam da bi tek onda nastala frka.

Kazali ste obojica da ste to raščistili.

- To je normalno, dio sporta, ima nesporazuma koliko hoćete u igri, i razgovora među igračima, samo vi to ne vidite s tribine, a kad se dogodi fizički kontakt, onda to izgleda ružnije nego što je stvarna priroda toga događaja. Naravno da se takve stvari zbivaju, da suigrač ukaže drugome ukoliko misli da je nešto pogriješio. Lovren je u tom trenutku malo reagirao burnije i to je to. Uletio je i pokušao spriječiti gol, ja sam bio na toj strani, da se tamo našao netko drugi vjerojatno bi se iskalio na njega. Kako je, tako je...

Što vam je kazao?

- Kako nisi uspio to spriječiti? Nešto u tom smislu. Ma, to je u ovome svemu, kad smo izgubili, trivijalna stvar. Ali nitko ne radi priču je li taj kazneni udarac bio. Kad gledam na snimci, po meni nije ga trebao suditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:36