OPTIMISTIČNI SPLIĆANI

Strinić: Dinamo nije bolji od nas, pobijedit ćemo

 Ronald Goršić / Cropix

Ivan Strinić dobro poznaje osjećaj pobjede protiv Dinama. Hajdukov lijevi bočni odlučio je derbi iz prošle jeseni koji je odigran 31. listopada 2009. godine na Poljudu . Bio je to derbi bez Torcide, zbog bojkota navijača odigran je uz skromnu posjetu od tek četiri tisuće gledatelja na tribinama. Strinić je zabio gol za prvenstvenu pobjedu Hajduka 2-1.

- Kad bi se barem ponovio takav scenarij kao sa zadnjeg derbija na Poljudu. Nema većeg gušta nego zabiti gol protiv Dinama za pobjedu. To je predivan osjećaj, najbolji trenutak moje dosadašnje karijere - kaže Strinić koji je prilično optimističan kada govori o šansama Hajduka za prolaz u finale Kupa.

- Nama je to utakmica sezone. Sve će stati u tih 90 minuta. Smatram da Dinamo nije kvalitetniji od nas, oni nisu ništa igrački superiorniji, iako pogled na tablicu sugerira drugačije razmišljanje. Međutim, mi smo ove sezone odigrali previše utakmica, kao prije neki dan protiv Zagreba u Kranjčevićevoj, gdje smo na račun glupih pogrešaka izgubili bodove.

• Što bi trebalo presuditi derbi?

- Publika, pun stadion i fantastična atmosfera koju svi priželjkujemo. Vjerujem da će ambijent biti pravi, a onda ćemo i mi igrači biti na razini očekivanja.

• Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Hajduk mora igrati napadački, ofenzivno na Poljudu. Rezultat je takav da moramo tražiti pobjedu jer ne vjerujem da će i nakon splitskih devedeset minuta biti 0-0 na semaforu. Na Maksimiru smo ostvarili rezultat kakav smo priželjkivali. Nije to bio spektakl od utakmice, ali smeta me kada se podcjenjivački govori o derbiju, a posebno o našoj igri svaki put kad Dinamo ne dobije utakmicu - zaključuje Strinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:42