ŠEF DINAMA O HNL-u

'STRANI INVESTITORI SU DOBRODOŠLI U DINAMU' Mamić komentira 'splitske Amerikance'

 CROPIX

Doći do Burse nije ni lako ni kratko: dva sata leta od Zagreba do Istanbula, gotovo dva sata plovidbe od Istanbula do Mudanye, nepuni sat kombijem od trajektne luke do hotela. Zdravko Mamić prošao je sve to u dahu, s Davorom Šukerom, Zorislavom Srebrićem i Romeom Jozakom:

- Ne sjećam se kad sam se toliko nasmijao i oraspoložio...

Nestrpljivo je osluškivao vijesti s pregleda Sammira, govoreći:

- Zamisli te Ukrajince, idu izravno u kost. Najmanje što je Dinamu sada trebalo jest Sammirova ozljeda. Jer, u ovom dijelu priprema stvarno je blistao. I zato što loptu ima kome dati i od koga je primiti: tu su Fernandes, Soudani, Husejinović. Jer ako utrčava a lopte nema, ili je šalje tamo gdje bi netko trebao biti a nije, nakon nekoliko “praznih” pokušaja postaje bezvoljan. S njima je uživao, najavljujući još jednu blistavu sezonu.

Nerado, ali ipak, očitovao se i o zbivanjima u Hajduku, o 230 milijuna kuna koje su spremni uložiti Amerikanci (koje su poslije Splićani odbili):

- Načelno pozdravljam ulazak stranog kapitala u sve pore hrvatskog društva, tako i u sport. Neka uđe i u Dinamo!

Bi li ti milijuni Bile promovirali u dostojne suparnike Plavih?

- Nas zanima i veseli da Hajduk bude što jači i jači. Ja uživam zbog velikog pomaka Rijeke, stabilnosti Slavena Belupa, meteorskog uspona Splita. Ako nema konkurencije koja će zamutiti borbu za vrh, tko i što će podići adrenalin, kako ćemo biti uspješni u Europi!? Mi smo prošle sezone triput igrali u Splitu, svaka utakmica bila je “totalni rat”. Gubili smo i na Kantridi. Ja sam u dubini duše patio, ali sam istovremeno bio sretan. Ne smije se konkurencija u Hrvatskoj izjednačavati tako da se Dinamo spušta na razinu slabijih, već da ti slabiji pokušaju pratiti i dostići Dinamo! Vjerujem da će tome pridonositi i povijesna Liga 10 koja kasni 20 godina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:31