KUP JE ŠANSA

Štimac: Put u Europu vodi preko Hajduka

Najzanimljiviji par koji su ponudile kuglice ždrijeba četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa je Zagreb - Hajduk
 Damir Krajač / Cropix

SPLIT/ZAGREB - Hajduk je izbjegao Dinamo, ali će njihov put do polufinala ipak voditi preko Zagreba. Društvo iz Kranjčevićeve na debiju Igora Štimca Hajduk je savladao na Poljudu 2-0 u utakmici 8. prvenstvenog kola.

- Dobro poznajemo “zagrebaše” koji imaju puno bolju momčad nego što to sugerira pozicija na tablici. U prvenstvu su zakazali i zato će sigurno biti posebno motivirani da naprave rezultat u Kupu - kaže novopečeni Hajdukov reprezentativac Ivan Strinić.

Popravni ispit na Poljudu

Hajdukovci vjeruju u prolaz u polufinale.

- Dobro je što prvu utakmicu igramo u Kranjčevićevoj tako da ćemo na Poljudu imati prigodu za popravni ako već u Zagrebu ne osiguramo prolaz. Nećemo ih podcijeniti, a da su opasni najbolje svjedoči činjenica da su dobili Dinamo - objašnjava Strinić.

Hajdukovci se u puno boljoj atmosferi pripremaju za subotnje gostovanje u Čakovcu kod Međimurja, a kao sastavni dio team-buildinga za utorak je najavljena večera u konobi Kod Dunde podno Mosora. Igrače je odlučio počastiti predsjednik kluba Joško Svaguša.

Ogled sa “svojim” Hajdukom čak ni ozbiljno prehlađenog Igora Štimca ne može ostaviti ravnodušnim.

- Te će utakmice za mene i igrače uvijek biti izazov te im se radujemo. Kup nam je jedina mogućnost da izborimo Europu i zato ćemo mu pristupiti maksimalno ozbiljno - izreferirao je trener Zagreba.

Čeka se arbitraža za Lovreka

Stanje u momčadi, s kojom je u posljednja četiri kola osvojio prvih sedam bodova, Štimac opisuje neusporedivo boljim nego za vrijeme bodovne apstinencije. Jedini problemčić je regristracija Lovreka koja će završiti na Fifinoj arbitraži.

- Kruno trenira s nama, mogao bi uskočiti u bilo kojem trenutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:29