PROGNOZA GENIJALCA

STEPHEN HAWKING BI SE KLADIO NA BRAZIL 'Malo sam kompetentniji od hobotnice Paula...'

'Njihova uspješnost osvajanja je 30% prvenstva, a činjenica da igraju kod kuće podići će im mogućnosti'
 AFP

Cijenjeni britanski teoretički fizičar i astrofizičar Stephen Hawking također nije odolio mirisu spektakla koji dopire iz zemlje sambe pa je na blogu kladionice Paddy Power podijelio svoje dojmove o favoritima Mundiala. Danas profesor matematike i fizike na Lucasovoj katedri Sveučilišta Cambridge, istoj onoj katedri na kojoj su nekoć predavali velikani poput Isaaca Newtona i Paula Diraca, iznio je mišljenje koje bi nas trebalo - zabrinuti.

- Svoj bih novac definitivno stavio na Brazil! Njihova uspješnost osvajanja je 30% prvenstva, a činjenica da igraju kod kuće podići će im mogućnosti. Premda se Carioce ne čine tako dobrima kao u nekim bivšim vremenima, siguran sam da imaju dovoljno kvalitete kako bi podigli trofej i šesti put - smatra Hawking.

Svojim Englezima nije predvidio ništa dobroga, smatrajući da će Tri lava platiti cijenu klimatskim uvjetima koji umnogočemu ograničavaju mogućnosti engleske izabrane vrste.

- Prema izračunima, najlakše će mojim sunarodnjacima biti protiv Kostarike u Belo Horizonteu, a najteža ona s Italijom u Manausu - tvrdi znanstveni velikan. - Važno je i kazati kako Engleska pobjeđuje u 63% susreta kada je sudac iz Europe, dok postotak uspješnosti pada na slabašnih 38% kada arbitri stižu s drugih kontinenata.

Hawking za kraj:

- Mislim da sam malo kompetentniji od hobotnice Paula, no u usporedbi sa sportom, kvantna mi se fizika čini nemjerljivo jednostavnijom. Barem što se prognoza tiče...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:38