KLJUČNA BITKA

SRNIN IZAZOV KARIJERE 'Neymar je najbolji na svijetu! Ali, čuvao sam ja i Messija...'

'Imamo sastanke, izbornik Kovač nam je dao sheme kako pokrivati njihove najjače pozicije'
 Drago Sopta / CROPIX

Jeste li se pripremili za Neymara? Imate li ideju kako ga zakočiti, pitali smo Darija Srnu.

- Što znači pripremati se? Naravno da ću imati veliki zadatak zaustaviti najboljeg igrača svijeta, ali ja ću se pokušati nametnuti koliko god mogu.

Igrali ste protiv takvih majstora.

- Jesam, u klupskim natjecanjima prije svega. Čuvao sam Messija, Ronaldinha, Kaku u svoje vrijeme, u reprezentaciji sam imao susrete sa Španjolskom, Italijom, Njemačkom, Engleskom... Nadmetao sam se sa svima najboljima. Ali važno je reći da ne igramo samo ja i Neymar. Mi imamo sastanke, izbornik Kovač traži od nas zadatke na terenu koje ćemo morati ispoštivati. Dao nam je i još će nam dati sheme kako pokrivati njihove najjače pozicije. Ako to budemo radili kao što smo u Poljskoj sa Španjolskom i Italijom, ranije s Njemačkom, pa čak donekle protiv Brazila u Njemačkoj bit će dobro. Vjerujem u ovu ekipu.

Dugo čekamo Mundial, sad je tu, pred vratima, u srijedu letite u Sao Paulo. Kakav je osjećaj?

- Atmosfera je dobra, dobili smo dvije pripremne utakmice, a iza pobjeda je uvijek lijepo. Teško je igrati u ovom uvjetima, ali kako će tek biti u Manausu? Opet mislim si, kako nama tako i njima. Iako je jasno da su oni odavde, da to nije zanemarivo.

Brazil je golem izazov. Različite su prognoze o našim šansama.

- Uvijek dobro reagiramo protiv jakih suparnika. Imamo poseban karakter, poseban mentalitet, rekao sam da ne mogu obećati pobjedu nad Brazilom, ne mogu obećati niti da ćemo proći skupinu, ali mogu obećati navijačima da ćemo dati i zadnji atom snage za našu malu i slatku državu. Znamo da nam je cilj prolazak skupine, a bodovi su jednako vrijedni u svim susretima, tako da ishod s Brazilom neće ništa odlučiti, kako god završilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:44