KAPETAN ŠAHTJORA

Srna: Moramo se koncentrirati na prvenstvo

 AP

Uzroke posrnuća u polufinalu Ukrajinskog nogometnog kupa za službenu je web-stranicu kluba potražio kapetan Šahtara Darijo Srna.

Hrvatski nogometni reprezentativac odradio je svih 90 minuta u porazu od Metalurga. Podsjetimo, bilo je 2-1 u derbiju grada Donjecka nakon što je domaćin poveo golovima Mgunija u šestoj i Dimitrova u devetoj minuti, a konačan rezultat u drugoj minuti sudačke nadoknade utakmice postavio Fernandinho iz odbijanca nakon promašenog jedanaesterca kojeg je sam izveo.

Koji su razlozi Šahtarova poraza? Jesu li nogometaši Metalurga bili motiviraniji u ovome susretu?

- Morali su biti u prvome poluvremenu, ali mislim i da smo mi bili ti koji su čeznuli za pobjedom u nastavku igre. Teško je vratiti se u igru nakon što suparnik povede s dva gola u uvodnim minutama. Stvorili smo nekoliko prilika u nastavku, no, nažalost, i propustili ih iskoristiti. Čestitao bih Metalurgu na pobjedi, već neko vrijeme dobro igraju na svom terenu. Uvijek je izazov sučeliti im se.

Ovo je već druga uzastopna godina da Šahtar gubi važnu utakmicu u Kupu (lani poraženi u finalu od Poltave 1-0, op.a.). Jeste li po tom pitanju nakon utakmice popričali s trenerom?

- Naravno da jesmo, ovo je za nas težak udarac. Šok iz kojeg moramo izvući pouke i usmjeriti sve snage ka osvajanju naslova državnih prvaka. Moramo to učiniti i dobro je stoga što je Dinamo (kijevski) poražen u prvenstvenoj utakmici. Tim smo porazom preuzeli vrh ljestvice, no nećemo osvojiti ligu budemo li imali pristup kao u prvom poluvremenu utakmice protiv Metalurga. Nastavimo li igrati kao što smo u drugome dijelu, sve će biti u redu - kazao je Srna.

Šahtar je vodeća momčad ukrajinskog prvenstva s dva boda više od Kijevljana (52-50). Obje su momčadi odigrale 21 utakmicu u dosadašnjem dijelu tamošnje Premier lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 08:49