DERBI U PARKU MLADEŽI

SPLIT vs. RIJEKA Mršić želi nastavak niza: 'Benko vole istući stopere, moramo ga zaustaviti!'

Tko dobije više sitnih dvoboja na sredini, taj će u konačnici biti u prednosti. Postavit ćemo se čvrsto, cilj nam je da protivnik stvara što manje šansi - rekao je Dujmović
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

Dobri rezultati protiv momčadi iz vrha ljestvice temelj su optimizma u Parku mladeži uoči utakmice s Rijekom . Crveni žele nastavak pozitivnog niza bez primljenog gola i ne strahuju što će im na suprotnoj strani biti najefikasnija momčad lige.

- Rijeka igra najstandardnije od svih u ligi, nemaju oscilacija, ali mislim da ih se može pobijediti. Imaju nekoliko remija u utakmicama koje su mogle otići na obje strane, na bod su od Dinama i Hajduka i sigurno dolaze u Split sa željom da tu i ostanu. Vesele me naš dobri niz, igra i atmosfera u momčadi - započeo je Stanko Mršić najavu utakmice.

- Bez borbe i trke nema rezultata, nadam se da ćemo utakmicu odraditi kao što smo igrali protiv Dinama, Hajduka i Zadra. Posebno je u sjećanju utakmica protiv Zagrepčana kada nas je došlo podržati puno navijača, pozivam ih da to ponove protiv Rijeke. Znamo goste, imaju nekoliko reprezentativaca, dovoljno igrača da naprave tri momčadi. Možda i mi imamo igrače za reprezentaciju, ali o tom potom - nastavio je Mršić te zatim izdiktirao momčad koju će suprotstaviti Riječanima.

Jedina mu je dvojba Paracki ili Tomašević u veznom redu, sve ostalo je po očekivanju. Nije Splitov trener mogao zaobići detaljniju analizu gostiju, posebno opasnog Leona Benka.

- On je već odavno trebao postati igrač, još dok je bio u Varteksu. Bio je mlad, možda i nezreo, ali sada se uozbiljio te igra odlično. Sigurno je zaslužio poziv u reprezentaciju. Rekao sam već da je tip igrača koji voli "istući" stopere, ali nadam se da ćemo naći rješenja da ga spriječimo. Tu su Križanac i Glumac, možda i netko treći da im pomogne. U posljednje vrijeme ne primamo golove i to želimo zadržati, bitno je da zaustavimo njihove bokove s kojih idu lopte prema Benku, a on ih odlično koristi. Igrat ćemo čvrsto, s dosta igrača iza lopte - poručio je trener Splićana.

Dodao je još kako ne računa na umor gostiju jer je riječ o organiziranoj, ozbiljnoj momčadi koja zna što hoće. Sličan stav ponudio je i iskusni veznjak Tomislav Dujmović, od kojeg se očekuje da u sredini terena neutralizira napade Riječana.

- Tko dobije više sitnih dvoboja na sredini, taj će u konačnici biti u prednosti. Postavit ćemo se čvrsto, cilj nam je da protivnik stvara što manje šansi, a vjerujem da ćemo mi ispuniti svoju kvotu prilika. Rijeka je dobra, čvrsta momčad, ali mi smo kompaktni i dižemo se u svakoj utakmici - smatra Dujmović.

- Svaki je bod bitan, puno smo ih prosuli i zato ne smijemo gubiti ovakve utakmice. Rijeka ima kvalitetu i nije slučajno u vrhu, moramo uložiti puno trke i zalaganja ako želimo pobjedu. Oni u Europi skupljaju iskustvo i ne mislim da će biti umorni. Što se tiče trenera Keka, očito je da su njegove zasluge velike, ali za uspjeh se treba poklopiti više stvari. Imaju potporu grada i navijača, dobro rade i od njih se može puno naučiti - pohvalio je Splitov veznjak goste s Kantride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46