(NE)ADEKVATNA KAZNA

Split će dobiti kaznu od 30 tisuća kuna za uvrede

Split, 131110. Stadion RNK Splita Prva HNL, 15. kolo, utakmica izmedju RNK Split i NK Dinamo Na fotografiji: verbalni sukob Ivana Kelave i Andrije Vukovica. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Teško će Split sa sebe skinuti stigmu rasizma kad je takvo ponašanje dijela nogometne publike u gradu pod Marjanom već postalo pravilo, a ne iznimka.

Disciplinske komisije HNS-a i Uefe redovito kažnjavaju Hajduk koji je platio pravo malo bogatstvo na račun kazni zbog rasističkih ispada navijača. Čini se da je došao red i na RNK Split. Naime, nakon subotnjeg derbija s Dinamom u Parku mladeži delegat utakmice, Branko Bebić, stavio je u službeni zapisnik i napomenu na račun rasističkog ponašanja nekih gledatelja. Hukalo se tamnoputim nogometašima Dinama, a na meti se našao i trener “modrih”, Vahid Halilhodžić, kojega su s tribina grubo vrijeđali. Izrečene uvrede ne bismo stavljali na papir zbog higijenskih razloga.

U RNK Split žale zbog toga što se dogodilo, ali to ne može poslužiti kao opravdanje njihovim navijačima. Disciplinski sudac Prve HNL, Krešimir Vlajčević, vjerojatno će uzeti u obzir činjenicu da im ovo prvi takav incident, ali “crvenima” svakako prijeti novčana kazna u iznosu od 30.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:21