TEORIJA UROTE

Špaco: Neka 'nogometna loža' ovoga puta bude na našoj strani

 Damir Krajač / Cropix

SPLIT - Ovo je utakmica sezone. Hajduku prolazi peta sezona bez trofeja. Zadnja titula prvaka datira iz 2005. godine, a post u Kupu traje još dulje, od 2003. godine.

Hajdukovci priželjkuju plasman u finale Kupa Hrvatske kako bi spasili ovu sezonu, ali i osigurali igranje u Europi u sljedećoj sezoni u kojoj će splitski klub proslaviti 100. godišnjicu postojanja.

Nakon 0-0 u Maksimiru pritisak je na strani Poklepovićeve momčad.

- Svejedno je li od zadnjeg trofeja prošlo 5 ili 55 godina jer Hajduk je uvijek dužan pobjeđivati i osvajati trofeje. Zašto se to ne događa, puno je razloga. Sad smo blizu ostvarivanju željenog rezultata i dolasku do finala, na korak do trofeja. U najvažnijoj utakmici sezone očekujem pravi spektakl za život dalmatinski i splitski. Neka bude kulturno i civilizirano, lijepo i veselo i neka pobijedi onaj tko bude bolji u igri. A ja se nadam da će to biti Hajduk - ističe Poklepović.

Uoči derbija mnogo se govorilo i o nenogometnim faktorima, pa je posebno poglavlje posvećeno suđenju.

Poklepović nudi zanimljivo razmišljanje iako nije izravno uperio prst ni u koga.

- Prije dvadeset godina govorio sam o postojanju masonskih loža, a sada kažem da postoji nogometna loža koja određuje mnoge stvari. Teško mi je upirati prstom i prozivati, ali dovoljno je pogledati zadnje utakmice da bi sve bilo jasno. Nadam se da će nogometna loža biti nama naklonjena, da će biti na strani nogometa.

Poklepović neće otvoreno reći da se pribojava suđenja, ali je iz njegovih riječi jasno na što je mislio.

Govoreći o nogometu glavna tema u najavi je neigranje Srđana Andrića. Hajduk bez kapetana Andrića (i njegove prve zamjene M. Ljubičića koji je također ozlijeđen) bitno je oslabljen.

- Hajduku će više nedostajati Andrić nego Dinamu Badelj. Andrić je uz Skoku naš najvažniji igrač. Bio sam oduševljen njegovim djelovanjem i interpretacijom. Ali kao trener odredio sam kako ćemo igrati. No detalje ne bih otkrivao u medijima.

Špaco je uigravao Rubila u veznom redu, njegovu poziciju zauzeo bi Oremuš. U kombinaciji za udarni sastav je i Cernat, u slučaju da Ibričić zaigra u špicu umjesto Vukušića...

Poklepović očekuje da će pobjednik biti određen u 90 minuta igre. Ne priprema se za penale, nego za pobjedu Hajduka.

- Očekujem Dinamo u njegovu najjačem, najboljem izdanju. I oni moraju tražiti gol, ni njima neće odgovarati 0-0 i traženje sreće u raspucavanju penala. Dinamo maksimalno respektiramo, ali uvažavamo i sami sebe te vjerujemo da možemo stvoriti igru koja će nam dati rezultat

Tajanstveni posjet predsjednika

Hajdukove nogometaše uoči utakmice sezone na Braču je posjetio i njihov predsjednik. Joško Svaguša svojim je gotovo tajanstvenim posjetom htio pružiti podršku igračima još jednom naglasivši važnost uzvratnog susreta protiv Dinama u srijedu od 17.30 sati.

Hajduk otkrio Postira za Bilićevu reprezentaciju

Mir uoči derbija hajdukovci su pronašli u Postirama. Mjesto s oko 1500 stanovnika na otoku Braču zadnjih je godina postalo tradicionalna baza u kojoj se Splićani pripremaju za najvažnije utakmice. Ovdje uživaju sav potreban komfor, jedini su gosti hotela Lipa smještenog uz samu rivu, a nogometni tereni nalaze se samo nekoliko desetaka metara dalje. Dva travnjaka NK Postira Sardi u savršenom su stanju, poput bilijarskog stola.

Postira bi trebala postati i baza hrvatske reprezentacije.

- Hajduk u Postira dolazi još od kraja 80-ih, a bili su ovdje barem dvadesetak puta. Kad bi došli nikad nisu izgubili derbi. Sad je Slaven Bilić najavio da će reprezentaciju dovesti ovdje na pripreme ako se utakmica protiv Grčke bude igrala u Splitu - potvrdio nam je Lovro Kalašić, otac i mater nogometa na Braču. (A.O.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:28