GLATKO ODBIO

ŠPACO NEĆE OSTATI U HAJDUKU 'Kako ću nekome biti savjetnik sad kad su me smijenili'

'Nadam se da me neće još jednom prevariti glede novčanih obveza' - dodao je Poklepović
 Jakov Prkic / CROPIX

Stanko Poklepović je smijenjen, a na klupi Hajduka naslijedio ga je, do kraja prvenstva, sportski direktor Goran Vučević.

To je poslije serije slabih, oštri kritičari reći će - sramnih rezultata “bijelih” bila, na neki način, očekivana odluka rukovodstva Hajduka, to jest predsjednika Marina Brbića. Kriza splitskog kluba tako se nastavlja, dapače poprima galopirajuću formu. Od početka sezone Vučević je četvrti trener “bijelih”, poslije Igora Tudora, zatim Harija Vukasa (jedna utakmica s Rijekom na Kantridi 0-3) i Poklepovića. Dakle, Vučević će treći put u karijeri preuzeti odgovornu ulogu trenera, što mu, kako je često ponavljao, uopće ne pada na pamet. No, premda se čvrsto zarekao, dodao je: “Kao vojnik Hajduka, nisam mogao oglušiti se pozivu predsjednika”.

I Brbić i Vučević su potiho rekli da bi voljeli da Poklepović ostane u klubu, prije su gromoglasno najavljivali da ga čeka uloga savjetnika, točnije mentora mlađih trenera. Međutim, sada bivši trener “bijelih”, očigledno razočaran svojom četvrtom smjenom na klupi Hajduka, te ponude glatko je odbio.

- Kako ću nekome biti savjetnik sada kad su me smijenili - rekao nam je Poklepović, koji je molio da sada ne počne obračunavanje s igračima, premda su svi “na rubu konflikta” (poslije utakmice u Puli došlo je do verbalnog, ali i fizičkog incidenta između kapetana Marija Maloče i isključenog Avdije Vršajevića).

Vučević će u svoj stožer uzeti “provjerene ljude”, s velikom sigurnošću se zna da će to biti Zlatko Vujović i Tonći Gabrić. I dok je Poklepović potpisao abdikaciju (“nadam se da me neće još jednom prevariti glede novčanih obveza”), još nije jasno na koje će mjesto u Hajduku sada “parkirati” Harija Vukasa i Jakšu Krstulovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:23