TRENERI ZADOVOLJNI

Špaco: Naši su igrali kao curice, a Dinamo puno agresivnije

Stanko Poklepović, svjestan da će na Poljudu eventualni Dinamov pogodak "vrijediti dvostruko", žalio je što njegova momčad u Maksimiru nije zabila
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: Srdjan Andric i Pedro Morales.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Dinamov trener Krunoslav Jurčić zna da je iskustvo nenadoknadiva kategorija, stoga uopće ne iznenađuje njegov odgovor na konferenciji za novinare:

USPAVANKA NA MAKSIMIRU: HAJDUK SA 10 IGRAČA IZVUKAO NULU!

- Nisam nezadovoljan. Lakše ćemo na Poljud s 0-0 nego sa 3-0. Plus tri izaziva određenu opuštenost kod mojih igrača, a 'nula' tjera na maksimalnu mobilnost, lakše mi je pripremati utakmicu ovako? - kazao je trener Dinama.

Kao i nakon Lokomotive u subotu, Stanko Poklepović je bio rječit i iskren:

- Nakon 0-0 nema razgovora o dojmu, 0-0 je rezultat. Pokazali smo igru koja nije rezultirala pogocima, no zadovoljan sam trkom i borbom? - kazao je Špaco, ali potom okrenuo kontru:

- Nismo do kraja taktički ispoštovali dogovoreno. Uveo sam trećeg stopera, napravio 'piriju', ljevak, zatvorio bokove, a otvorio sredinu, kako bi moji igrači tamo ulazili, ali nismo to uspjeli iskoristiti za neku kontru. Koji igrači? Anas i Tomasov su trebali ulaziti unutra, a nisu. Stoga nam je uspjelo samo zadržati nulu.

Špacino najveće razočaranje je mlađi Sharbini:

- Anas! Ja sam mu sve dao, otvorio mu prostor... A ne mogu ga na klupu, kad smo za njega milijune! Tko će ih vratit?

Poklepović nije zadovoljan niti komponentom koja je 'bijele' tradicionalno krasila:

- Naši su igrali kao curice, a Dinamovi puno agresivnije.

Crveni karton Buljatu, drugi zaredom u Maksimiru, ovako je prokomentirao:

- Psihološki je to stres, ne vlada se emocijama. Kao Zidane u onom finalu...

Na pitanje hoće li Hajduku biti lakše ili teže s varljivom nulom Špaco nije izdržao a da ne okrene pilu naopako:

- Nema u ovakvim utakmicama lakše. Dinamo je bolji, mi smo daleko ispod njih na tablici, izvukli smo nulu. Probat ćemo igrati bolje.

Riječ je opet dobio Jurčić:

- Očekivalo se da na domaćem travnjaku ostvarimo prednost, no nisam ponašanjem svojih igrača na terenu. Ovo je već viđeno, a i svi koji će ubuduće dolaziti u Maksimir izabirat će ovakvu taktiku. Može to netko zvati nogometnom deakdencijom, no mi smo ovo očekivali. Zato smo tražili gol kroz strpljenje, a ne srljanje, no nismo zabili iz početne šanse. Fali nam 'killer', davno smo to konstatirali - poručio je trener 'plavih'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:27