DOŠAO IZ GENTA

Slovenac Matija Škarabot novi lijevi bek Rijeke

Za Rijeku znam od malena. Ovo je veliki klub u kojemu je igralo puno dobrih igrača. Istina, ne znam previše o aktualnoj momčadi Elvisa Scorije - rekao je Slovenac
 www.nk-rijeka.hr

Bijeli su u subotu "potpisali" toliko očekivanog lijevog beka! Jučer je na Kantridi, naime, predstavljen Matija Škarabot (24), Slovenac koji je posljednje dvije i pol sezone proveo na privremenom radu u belgijskom prvoligašu Gentu, a Rijeci se u zimskom prijelaznom roku priključio u statusu slobodnog nogometaša bez odštete.

Upravo je njegov bivši poslodavac još u petak na svojim klupskim internetskim stranicama plasirao vijest o onome što su na riječkoj adresi potvrdili dan kasnije...

- Drago mi je da smo uspjeli ostvariti ovaj transfer. Doveli smo kvalitetnog igrača. Vjerujem da će se nametnuti u Rijeci - rekao je sportski direktor riječkoga prvoligaša Srećko Juričić nakon što je s dnevnog reda skinuo važnu točku:

- Ovime smo riješili pitanje koje nas je mučilo tijekom jesenskog dijela prvenstva.

Branič, čija je karijera prije odlaska u Belgiju bila "fiksirana" za matičnu Goricu, parafirao je s Bijelima ugovor na tri i pol godine.

- Za Rijeku znam od malena. Ovo je veliki klub u kojemu je igralo puno dobrih igrača. Istina, ne znam previše o aktualnoj momčadi Elvisa Scorije budući da dok sam bio u Belgiji nisam pratio hrvatsku nogometnu ligu - rekao je Škarabot, kojemu je, kako dodaje, puno toga lijepoga o klubu s Kantride pričao bivši suigrač, svojedobno riječki vratar Dragan Žilić.

- Tek ću upoznati svoju novu momčad. Jasno, znam da je tu Jogan, ali ja sam krenuo prema Gentu kad je on počeo igrati za Goricu.

Iz Belgije je otišao u novu sredinu jer...

- Htio sam naći momčad u kojoj ću više igrati. U Gentu je bila velika konkurencija na mojoj poziciji. Uz to, došao je novi trener, koji je forsirao svoje igrače - objasnio je slovenski nogometaš.

Ponuda s riječke adrese, naglasit će Škarabot, došla je kao naručena za njegovu karijeru.

- Kada sam čuo da se na Kantridi zanimaju za mene, nisam dvojio o dolasku. Drago mi je da sam tu, da mogu biti dio ambiciozne sredine, odnosno da mogu pomoći Rijeci u ostvarenju svih njenih ciljeva - rekao je Škarabot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:45