IMPRESIVNA POBJEDA

SLAVENU BILIĆU OVACIJE NA STADIONU JNA 'Samo se u Beogradu i Splitu pjeva i kad se izgubi'

 Pedja Milosavljevic / CROPIX

Partizanovi navijači stoički su podnijeli najteži poraz ‘crno-bijelih’ u europskim natjecanjima, koji im je u 3. kolu skupine C Europske lige nanio Besiktaš Slavena Bilića. Svoje su ljubimce unatoč 0-4 u svlačionice ispratili pljeskom i pjesmom, a kad je to vidio bivši hrvatski izbornik, čekajući ispred tunela svoje igrače koji su za to vrijeme pozdravljali preko tisuću pristalica kluba iz Istanbula na sjevernoj tribini, zapljeskao je ‘grobarima’. Tada su gledatelji s istočne tribine otpozdravili snažnim pljeskom Biliću, a kasnije i igračima vodeće momčadi turskog prvenstva, odaslavši tako lijepu sliku u svijet, nakon ružnih scena na istom stadionu tjedan prije, na prekinutoj utakmici Srbije i Albanije.

- Kako smo igrali, mislim da bi večeras pale i mnogo jače momčadi. Sretni smo zbog pobjede, mnogi će reći da je bilo lako, ali činjenica je da smo odigrali odlično. Rano smo poveli, kontrolirali stanje na terenu, dominirali. Drago mi je zbog trijumfa, znali smo da je gostovanje Partizanu težak ispit, ali smatram da smo zasluženo pobijedili i nadam se da ćemo u ovakvom ritmu nastaviti - izjavio je Bilić na konferenciji za medije u Humskoj.

- Znali smo kamo smo došli i kakav nas domaćin čeka, no ozračje na tribinama bilo je odlično, pravo sportsko, zahvalio bih se navijačima obje momčadi na tome - napomenuo je 46-godišnji Splićanin, istakavši da je atmosferu u kojoj publika podržava svoju momčad unatoč uvjerljivom porazu vidio još samo u Splitu.

- Samo na Poljudu i sada ovdje doživio sam pjesmu i kad se gubi. Impresivno od strane ‘grobara’.

Bilić je dodao i da nije promijenio mišljenje o Partizanu i da i dalje smatra da je to iznimno talentirana momčad s nadarenim mladim trenerom Markom Nikolićem (35). Primijećeno je i da je na poluvremenu trener Besiktasa razgovarao s 18-godišnjim Andrijom Živkovićem.

- Nije Partizan mlad, to je spoj mladosti i iskustva. Ali ovi klinci koji su mladi, oni su baš mladi. Razgovarao sam s pojedinima, nisam ih želio motivirati, da se ne lažemo, ali rekao sam im da dignu glavu, da smo mi bili dobri, ali da će možda već za 15 dana biti drugačije. Glavni problem klubova ovdje na Balkanu je što ne mogu vezati dvije psihički i fizički naporne utakmice, što je slučaj s Partizanom nakon dobivenog domaćeg derbija. Nisam promijenio mišljenje, Partizan je odlična momčad, ali mi smo zaista igrali odlično, mnogi bi kad imamo ovakvu večer izgledali protiv nas kao Partizan večeras - zaključio je Bilić. Uzvrat je 6. studenoga na Olimpijskom stadionu u Istanbulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:32