PRVA HNL

Slaven Belupo poklonio bod Istri

Slaven je vodio sa 2-1, igrao dobro i nizao prilike, a onda je Grgić sredio drugog dijela zaradio crveni karton. Gosti su to iskoristili i u završnici stigli do remija
 Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX

Zanimljivu utakmicu odigrali su Slaven Belupo i Istra 1961, Farmaceuti su pružili najbolju igru u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali su na kraju opet ostali kratkih rukava i bez druge ovogodišnje pobjede.

- Moram čestitati svojim igračima, jer vidjela se velika želja za pobjedom. Nakon rano primljenog pogotka smo se vratili, dobro igrali, imali smo prilika da krajem prvog poluvremena riješimo utakmicu. Dogodio se slučaj drugog žutog kartona, očito je Paminjo (trener Istre Pamić, op. a.) napravio pritisak na suce malo više ovu sedmicu nego što je trebalo, pa smo mi lagano dobili taj drugi žuti karton koji nas je na kraju koštao dva boda. Život ide dalje, prvenstvo ide dalje, ima dosta bodova, bit će dosta iznenađenja. Ako mi nastavimo kao što smo igrali danas, naročito u prvom poluvremenu, onda vjerujem da će doći bolji dani, negdje će se vratiti kad se budemo najmanje nadali - istaknuo je trener Slavena Belupa Ivan Katalinić.

Vatren je bio uvod, već u prvoj minuti Strahonja je opravdano pokazao na bijelu točku nakon pogreške Grgića kojem je ovo bila prva utakmica ove sezone. Sandi Križman je bio siguran realizator, ali ga je ubrzo 'poništio' Petar Brlek, koji je jučer odigrao zapaženu partiju na poliziciji playmakera.

Farmaceuti su u završnici prvog poluvremena uspjeli promašiti nemoguće. U 42. minuti snažan udarac Brleka atraktivno je obranio Ježina, a odbijenu loptu Rak sa sedam metara potpuno neometan šalje visoko iznad grede. Potom u 44. minuti Delić odlično probija lijevu stranu i upošljava Novinića koji je s metra udaljenosti trebao samo gurnuti loptu u mrežu, no nije uspio. Čudo neviđeno, reklo bi se u narodu. Još jednu veliku priliku imao je Novinić minutu poslije, nakon ubačaja Raka iz kuta glavom je gađao lijevi kut, no vratar Puljana izvrsno je reagirao.

U nastavku dobre prilike ne koriste Delić, Grgić i Rak, onda se ukazao Edson i glavom pogodio za vodstvo. Međutim, nakon isključenja Grgića Farmaceuti nisu izdržali do kraja.

- Utakmica je za gledatelje bila dobra, ali nisam zadovoljan mojom ekipom. Osvojili smo bod, ali nismo bili ni blizu momčadi koju ja hoću, samo smo u jednom dijelu prvog poluvremena prezentirali ono što mi možemo i kako bi to trebalo otprilike izgledati. Imao sam previše loših igrača, individualno jako loših. Drugo poluvrijeme bilo je izjednačeno, ali opet s puno pogrešaka i loših pojedinaca. Na kraju mogu biti sretan što smo osvojili bod, a totalno sam nezadovoljan da nakon 2:2 nismo izgledali na ništa - rekao je gostujući trener Igor Pamić.

Sudac Strahonja imao je nekoliko dvojbenih odluka (drugi žuti Grgiću, sporno zaleđe Istre), no teško je tvrditi da je nekoga namjerno oštetio. Pamić je za kraj rekao:

- Vidite što može od psihe momčadi napraviti jedan ponedjeljak, a to je bila utakmica s Lokomotivom. Koliko nesigurnosti može unijeti u svakog igrača i u cijeli kolektiv. Zato sam bio ljut, i još sam danas, ali to ne umanjuje da je Belupo bio jako dobar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:04