TOTALNI NOGOMET

SLAVEN BELUPO - LUČKO 5-4 Koprivničani dobili tri gola u pet minuta, pa se spasili u zadnjoj minuti

 Ivan Brkic /Glas Podravine / CROPIX

Slaven Belupo je uz puno poteškoća i veliku neizvjesnost do same završnice izborio prolaz u četvrtfinale Kupa. Drugoligaš Lučko predstavio se u odličnom svjetlu, riječ je o čvrstoj i dobro posloženoj momčadi koja se u Koprivnici uspjela vratiti u život nakon minusa od tri pogotka.

Petoricu standardnih prvotimaca ostavio je Mladen Frančić na klupi, i vidjelo se da to nije onaj Slaven koji je u posljednjim prvenstvenim nastupima ostavio vrlo dobar dojam. Prvi su zaprijetili gosti, Gatarić je u 2. minuti tukao, Rodić uz manje probleme obranio.

Farmaceuti su rano poveli, Puklin je u kaznenom prostoru gostiju srušio Delića, a Matej Bagarić je s bijele točke pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu za 1:0.

Očekivalo se da će Slaven zaigrati bolje nakon vodstva, no dogodilo se suprotno. Igralo je Lučko, a domaći su uglavnom nabijali loptu prema naprijed. U 18. minuti opasno je tukao Abramović s 10-ak metara, no Rodić je dobro reagirao.

Nakon udarca iz kuta Buden je s druge vratnice vratio loptu do Mladena Pelaića, koji je iz blizine glavom matirao Rodića.

Izjednačenje kao da je šokiralo Farmaceute. Do kraja prvog poluvremena unatoč terenskoj inicijativi nisu stvorili niti jednu izglednu situaciju pred Hendijom. U 22. minuti iz daljine je neprecizan bio Gregurina, a u 45. je Ozobić prejako gurnuo loptu kad je išao sam na vratara i na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.

Početkom nastavka domaćin je opet došao u vodstvo. Delić je probio desnu stranu i ubacio u sredinu, gdje je Filip Ozobić iz blizine lako pogodio za 2:1.

Zaigrao je domaćin potom znatno angažiranije i agresivnije u drugom dijelu i to je rezultiralo novim pogotkom u mreži Lučkog. Vugrinec je u kaznenom prostoru pronašao Delića koji je povratnom loptom Ozobiću servirao novu mat-situaciju za 3:1.

Vugrinec je sjajno pronašao Delića na desnoj strani, ovaj je vratio za Čanađiju koji upućuje slab udarac, ali lopta dolazi do Vugrinca koji krasno pogađa za 4:1.

Izgledalo je da je sve riješeno, no Vinčić je u 75. minuti smanjio na 4:2 nakon asistencije Abramovića.

Iskusni Abramović našao se sam pred Rodićem i sigurno poentirao.

Voda je ušla u uši Farmaceutima. Lučko je u završnici pritisnulo i sasvim zasluženo izjednačilo lijepim pogotkom pričuvnog igrača Krznarića s ruba kaznenog prostora.

Izgledalo je da će se pobjednik tražiti u produžecima, no sve je dvojbe minutu prije kraja otklonio Dario Čanađija, koji je izborio loptu na polovici Lučkog i sigurnim udarcem osigurao pobjedu koprivničkom prvoligašu.

I Osijek se plasirao u četvrtfinale Kupa, i to nakon pobjede od 2-0 nad Međimurjem. U Čakovcu nakon 90 minuta nije bilo pogodaka, da bi u produžetku pogocima Ugarković (97) i Grgića (111) Osijek osigurao prolaz u četvrtfinale.

Slaven Belupo - Lučko 5:4 (1:1)

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja oko 1000. Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Pejić i Menđušić. Četvrti: Lovrić. Delegat: Ivić.

STRIJELCI: 1:0 - Bagarić (9-11 m), 1:1 - Pelaić (19), 2:1 - Ozobić (47), 3:1 - Ozobić (58), 4:1 - Vugrinec (71), 4:2 - Vinčić (75), 4:3 - Abramović (79), 4:4 - Krznarić (81), 5:4 - Čanađija (89).

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić 5 - Purić 5, Bagarić 6, Edson 6, Filipović 5,5 - Čanađija 7, Gregurina 5,5 (od 86. Crepulja -) - Delić 7, Matoš 5,5 (od 67. Brlek 6), Roskam 5 (od 46. Vugrinec 6,5) - Ozobić 7. TRENER: Mladen Frančić 6,5.

LUČKO (4-2-3-1): Hendija 5 - Pelaić 6,5 (od 69. Mihelčić -), Buden 5,5, Lučić 5, Puklin 5 - Dučkić 6 (od 72. Krznarić 7), Galić 6 - Sopčić 6, Belak 6 (od 68. Vinčić 6,5), Gatarić 5,5 - Abramović 7. TRENER: Dario Bašić 6,5.

ŽUTI KARTONI: Gregurina (15 - preoštar start), Bagarić (28 - povlačenje), Filipović (73 - nesportsko ponašanje), Buden (85 - nesportsko ponašanje).

IGRAČ UTAKMICE: Dario Čanađija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:16