IBRO ISPLATIO UGOVOR

Skromni Špaco: Ne uzdižite me samo zbog jedne pobjede

U gradu pod Marjanom, u kojemu bi stadion na Poljudu mogla napuniti vojska nezaposlenih, u kojemu su tvornice otišle u stečaj, a škver je pred izdisajem, zrno radosti i optimizma može donijeti još samo Hajduk
 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Hajdukovi navijači iz Splita, Dalmacije, ali i cijele Hrvatske i inozemstva dočekali su napokon barem malu satisfakciju. Dominacija Dinama posljednjih godina već je postala frustrirajuća. Nek’ se Kup doživljava kao utješna nagrada, hajdukovci uživaju nakon što su “Mamić United” bacili na koljena. I to u urnebesnoj atmosferi pred gotovo 30.000 navijača na Poljudu.

- Dalmatinski finale u Kupu Hrvatske, Hajduk kontra Šibenika, eto, hvala Bogu da smo i to dočekali - zadovoljno komentiraju navijači Hajduka.

Čovjek koji prima čestitke sa svih strana, Špaco Poklepović, vratio je Hajduku gospodski štih. Šjor Špaco i nakon velikog trijumfa Hajduka najprije nudi isprike.

- Atmosfera je bila fantastična, ali igra nije bila osobita. Još će proći puno vremena dok ne dođemo do izvedbe na razini Chelseaja i Barcelone. To je proces za koji treba vremena i prostora. Kraj utakmice dočekao sam sa suzama u očima i zato ni na koji način ne želim umanjiti učinak svojih igrača koji su u dvije utakmice nadjačali Dinamo. No, ne mogu reći da je igra bila tečna, bogata i lijepa ako nije bila takva - iskreno je objasnio Poklepović.

Navijače je stavio na pijedestal, svojim igračima čestitao, a o osobnim zaslugama rekao: - Ja sam čovjek od 72 godine, prošao sam puno utakmica i vodio velike klubove uz Hajduk. Ne treba mi glorificiranje zbog jedne pobjede. Ovo nije djelo jednog čovjeka, nego plod zajedničkog rada cijelog trenerskog stožera, igrača, cijelog kluba. Uostalom, tek smo na korak od konačnog trijumfa. Ne mislim da će nam biti lagano protiv Šibenika u finalu. Šibenčane izuzetno respektiram i za njih ćemo se dobro pripremiti.

Utakmicu je odlučila jedna pogreška, iako je Hajduk pokazao više.

- Dinamo nam nije stvorio previše opasnosti, a mi smo imali izgledne šanse iz kontranapada. Ne bih rekao da me je Jurčić iznenadio, ali nismo uspjeli provesti u djelo sve što smo zamislili i planirali. Na kraju je prekrasan Ibričićev gol odredio sve i zato se sve drugo briše, a ostaje rezultat.

Poklepović je počeo s isprikama, a tako je i završio:

- Ispričavam se zbog vlastitog ponašanja. Izgubio sam busolu, nisam mogao suspregnuti emocije, vikao sam i skakao. Ispričavam se zbog ‘majmunskog’ ponašanja. No, moram reći da je sudac Burilo pogriješio time što nije isključio Barbarića. Mateo Beusan griješi jer i da pravila govore drugačije, sudac je u onakvoj situaciji morao pokazati crveni karton Dinamovu stoperu.

Ibra isplatio udvostručeni ugovor

Senijad Ibričić najbolji je igrač Hajduka. To je potvrdio u derbiju, zabio je četvrti gol Dinamu. Ovaj je put njegov gol donio jack-pot, plasman u finale Kupa i priliku za osvajanje trofeja. Ibričić je opravdao podebljanje ugovora. U vrijeme recesije Svaguša mu je udvostručio ugovor, a Ibričić ga je o vim golom definitivno isplatio. Ibro je ključna figura današnjeg Hajduka, ali izgledno je da ćemo ga na Poljudu gledati još samo do ljeta. Zahuktale su se aktivnosti oko njegova transfera u inozemstvo. Dosad se spekuliralo o zainteresiranima iz Njemačke i Engleske, a sad se intenzivno radi na tržištu Italije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:29